‘Ant-man and the Wasp: Quantumania’: Marvels mindste superhelt vender tilbage med hele familien, i en film der desværre ikke løfter forventningerne til Fase fem. 

Anmeldt af: Kasper Rasmussen

Michael Douglas og Michelle Pfeiffer får forøget spilletid i Marvels seneste, der mest virker som undskyldning for opbygning af kommende ‘Avengers: The Kang Dynasty’ brag. 

Tredje gang siges som bekendt at være lykkens gang, men med Paul Rudds tredje solo-film som den fornøjelige “Myre-mand”, må både Marvel fans og den charmerende skuespiller, nok indse at karakteren, hverken fysisk og i Marvel sammenhæng, fylder særligt meget. Og for at det ikke skal være løgn, har manuskriptforfatteren Jeff Loveness tilmed lagt en sætning i gabet på Ant-Man karakteren som: “Mit liv giver ingen mening”, både i filmens start og ved filmens slutning. Jeff Loveness har tidligere skrevet til kultserien ‘Rick & Morty’, men er det ikke ok at blive taget seriøst, selvom man er lille? 

Superhelteparret Scott Lang(Ant-Man) og Hope van Dyne(The Wasp – spillet af Evangeline Lilly) er tilbage for at fortsætte deres eventyrlige heltestatus. Denne gang suppleres de dog for første gang af Hopes videnskabsforældre Hank Pym og Janet van Dyne(spillet af Michael Douglas og Michelle Pfeiffer) og Scotts voksne datter Cassie Lang(Kathryn Newton). Men mor Janet ligger inde med nogle alvorlige skeletter i skabet og derfor må familien nu udforske det såkaldte Quantum Realm, hvor sælsomme møder med mærkelige nye skabninger vil opstå, for tilsidst at skubbe dem ud over grænserne for, hvad de troede var muligt. De vil nemlig komme op mod Kang, også kaldet `Herskeren´, og han er godt gal i skralden!. 

Instruktøren Peyton Reed vender nu for tredje gang tilbage for at give Marvels mange fans lidt mere “myrekryb”, efter ‘Ant-Man’ 2015 og den noget forvirrende og skuffende ‘Ant-Man and the Wasp’ 2018. Men selvom resultatet er noget bedre end 2018 udgaven, havde det nok været bedre med en forfriskende udskiftning. Peyton Reed er nemlig udover instruktøren af to ‘The Mandalorian’- afsnit, mest kendt for romantiske komedier som ‘Down With Love’ 2003, ‘The Break-Up’ 2006 og Jim Carrey komedien ‘Yes Man’ 2008. Det fungerer fint til familiehyggen, men de obligatoriske action sekvenser når aldrig ud og giver os åndenød i CGI-festen. 

Han har dog formået at kreere den hidtil længste ‘Ant-Man’-film på to timer og fem minutter, der dog først for alvor får myreben at løbe på ved Herskeren Kangs tilstedeværelse en halv times tid inde i filmen. Men så kommer der pludselig også smæk for skillingen og en decideret trussel indtræffes, da rollen spilles fermt med gnistrende fråde af Jonathan Majors, der nok mest kendes for rollen som Atticus Freeman i tv-serien ‘Lovecraft Country’ 2020.

Det føles allerede nu som en evighed inden vi sikkert først kommer til at stifte bekendtskab med ham igen i 2025´s ‘Avengers: The Kang Dynasty’, som bliver instrueret af Destin Daniel Cretton. Cretton instruerede Marvels ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ 2021, der i den grad leverede actionsekvenser. DET bliver et brag, der kun kan bevidne ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumanias’ vaklende eksistensgrundlag. 

53-årige Paul Rudd charmerer sig endnu engang sikkert igennem sin ‘Ant-Man’ rolle som bevidner den stadig er hans, uden at tilføre noget nyt. 
Noget nyt under solen er derimod at veteranerne Michael Douglas og Michelle Pfeiffer dennegang får spændt deres andenviolinbuer, og dermed kraftigt deltager i actionsekvenserne, hvilket kun gavner filmen. Særligt Pfeiffer skinner igennem, der atter  burde få hende ned i Catwoman kostumet i nogle kommende DC multiuniverse film, hvis James Gunn ellers er vågen nok før det kommende Michael Keaton Batman brag i sommerens ‘The Flash’- film.

Er man gammel Marvel læser vil en lille tåre sikkert også indfinde sig ved 1967 skurke karakteren M.O.D.O.K.´s tilstedeværelse. Karakteren der ligner et kæmpe ansigts-tv med arme og ben og skabt af Stan Lee og Jack Kirby, optrådte for første gang i Tales of Suspense #93 (september 1967), og har været kultdyrket lige siden. M.O.D.O.K.; som er et akronym for Mental/Mobile/Mechanized Organism Designed Only for Killing, bliver i filmen fremstillet herligt kitschet af en tidligere påstået død Marvel skurk og er derfor fuldt forståeligt fremført i en ‘Ant-Man’- film.

Kitschet er også Bill Murrays rolle, uden at det må forstås som en spoiler. 

‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ ender dog desværre, ligesom de to forrige ‘Ant-Man’- film, med at være en “mindre” Marvel film.   

Men der landes nu alligevel på 4 “små” Chaplins. For selvom man er dekraderet til at være en Marvel pauseklovn i fuld udklædning, er filmen en festlig affyringsrampe. Ikke mindst for skurken Kang. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: