‘Den som Dræber 3 – Fanget af mørket’: Når desværre ikke de forrige sæsoner til sokkeholderne

Anmeldt af: Susanne Schatz

Hvor havde jeg glædet mig til denne sæson, og jeg havde høje forventninger, men også en ro i maven. Jeg var sikker på at få serveret en godt gennemtænkt og gennemført historie, hvor handlingen simpelthen bare spillede!  

Denne gang er Ina Bruhn hovedforfatteren og Mads Kamp Thulstrup den konceptuerende instruktør. 

Ligesom i de sidste to sæsoner er kun Natalie Madueño, som politiprofiler Louise Bergstein, den eneste gennemgående karakter. Hendes nye medspiller er efterforskningslederen Frederik Havgaard alias Simon Sears (mest kendt for ‘Herrens veje’), og jeg syntes, at han fungerer virkelig godt!  

I forskellige små og større roller ser vi mange kendte ansigter, som bl.a. Jesper Lohmann, Jakob Lohmann, Clara Rosager, Alex Høgh, Thomas Hwan, Trine Appel, Trine Pallesen og Anders Brink Madsen. 

Et brutalt dobbeltmord med et seriøst bud på en mistænkt er optakten til sæson 3. Men den tilkaldte profiler Louise Bergstein kommer med en anden vurdering af sagen. Ret hurtigt viser det sig at der ligger et familiedrama bag. Sagens ”lovende ingredienser” er en ung mand, som ikke kan tåle afvisning, en ung højgravid pige, emner som svigt og overgreb. Selvfølgelig følger flere end de to første drab, og handlingen udspiller sig fængende og spændende.

Som parallelhistorie kører Louises forhold til sin far – også her et familiedrama!  

Serien består af 8 afsnit (af ca. 45 min.), og indtil videre har det i begge tidligere sæsoner været sådan at spændingen er blevet bygget op mod klimaks til sidst. Derfor var jeg ekstrem overrasket over afsnit 4’s afslutning. Men det følgende afsnit tændte en ny nysgerrig. Jeg vil se afsnit 5 med det samme – jeg kunne simpelthen ikke vente til den næste dag.

Dog er man pludselig i Århus, 3 år senere og midt i en helt anden sag. Hvad forgår der her?! Al spænding er forsvundet, det hele synes at starte forfra, og forsættelsen er desværre ikke i nærheden at være så inddragende og interessant som de første 4 afsnit! Det twist havde jeg ikke set komme, og jeg er skuffet.

Ok, så kommer noget i spillet, som også var en del af første halvdel, men det virker på en måde lidt mærkeligt og kedeligt. Alligevel bevarer jeg min oprindelige tillid og håb om en god sammenfletning af trådene. Men kan de virkelig nå det i løbet af 3 de sidste afsnit? 

Nej, det kunne de desværre ikke. Noget bliver afsluttet eller rettere sagt afklaret, men det føles trods alt ikke afrundet og slet ikke tilfredsstillende – mere som: ”Det var det?” Det er som om handlingen er faldet fra hinanden, og man prøvede at klistre det lidt sammen igen uden at føle nødvendigheden af mere kød på detaljerne. Det er bare ikke særlig godt.

Bortset fra min kritik på indholdet og handlingen selv, må jeg tilføje at man ikke nødvendigvis skal leve op til titlen ‘Fanget af mørket’. Serien forgår alt for meget i mørket, hvor man ikke rigtig kan se tingene! Men ellers er den meget flot lavet.

Selvom jeg er vild med konceptet og kan lide skuespillerne, fungerer sæson 3 ikke. Der er alt for mange plottråde, som er blevet åbnet og havner i ligegyldighed og bruddet i handlingen uden virkelig meningsfuld klimaks.

‘Den som Dræber 3 – Fanget af mørket’ kan ses på Viaplay fra den 8. januar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: