‘Elvira’: Viaplays nye original serie er anderledes og virkelig morsom – men med småproblemer undervejs

Anmeldt af: Susanne Schatz

Viaplays nye original serie er skabt af Heidi Marie Faisst og Lærke Sanderhoff, som tidligere har været med til at skrive manus til ‘Klumpfisken’ og ‘Arvingerne’. I hovedrollen som Elvira, har de castet debutanten Sara Klein Larsen.

Over 10 afsnit følger vi Elvira. Hun er en pige fra Underdanmark, som arbejder som telefondame i en lille ”luder-biks”. Køster, som egentlig er politimand, har en fælles barndom med Elvira, hvor hendes hjem var hans helle, har skaffet hende jobbet. Han fungerer som mellemmand til ejerne af bordellet – ”svenskere”. Han er i lommen på dem, da hans livsstil og hans kones forventninger helt klart overstiger hans politi-løn.  Men alligevel kører alt forholdsvis smurt, i hvert fald indtil en af luderne, Candy, forsvinder, og ovenikøbet skylder 50.000 kr., som Elvira burde aflevere hos Køster. Der igen skal afregne til svenskerne.

Ser du problemet?

Men der er mere: Elviras bror Sixten er narkoman, han er forsvundet, selvom de har en aftale med viceværten, om at kigge på en lejlighed, der ligger lige ved siden af Elviras, så hun kan holde øje med ham. Men hvor er han? Og hvad skal Elvira stille op med viceværtens krav om at få 20.000 kr. under bordet, så brormanden kan få lejligheden?  

Da hun jo i forvejen er lidt økonomisk på røven pga. Candys forsvinden, er den eneste fornuftige løsning vel at finde Candy, ikke også?!  

Plottet er sammenskruet af flere små problemer, men som stille og roligt udvikler sig til store katastrofer. Og hovedpersonerne havner dybere og dybere i en verden af løgn, afpresning og vold. Køster prøver også at holde sit dobbeltliv væk fra familien og hans kollega Dinesen – uden held.

Elvira vil egentlig kun det bedste, hun hjælper både Sixten, Køster og ikke mindst den forsvundne Candy. Hun udvikler en styrke og en detektivsans, som hun slet ikke anede at hun havde. Man kan godt kalde hende en handlekraftig pige, med ben i næsen!

Og sikke et cast, som holder serien på et meget højt niveau! En fantastisk blanding af ”veteran-skuespillere” (som fx Peter Plauborg, Morten Surballe, Bodil Jørgensen, Tina Gylling Mortensen, Claus Flygare, Claus Riis Østergaard og Marijana Jankovic) og nye, virkelige gode talenter (som Anton Hjejle og Frederikke Dahl Hansen) og et endnu helt ukendt ansigt – Sara Klein Larsen.

Der er nogle uventede twist i handlingen, som gør det interessant og fører os på forskellige spor, men desværre bliver ikke alle tråde afklaret tilfredsstillende. Måske bemærker man det ikke, hvis man ser et afsnit ad gangen, fordi man glemmer nogle detaljer i løbet af ugen, men jeg bingede serien, og så dukkede derefter nogle spørgsmål op, som fx ”Hvem har egentlig gjort det? Hvad??”, ”Hvad er der sket med dem? Hvem??”, ”Hvorfor er den scene egentlig med?”.  

Altså, serien får en god afslutning, men som sagt, mangler der nogle detaljer! Og delvis springer handlingen også, så at man kan blive lidt forvirret. 

Men til gengæld er der også rigtige mange sjove sekvenser i serien, som fx sammenspillet mellem Køster og svenskeren og kontakten mellem Elvira og Leo (”narkokongen”). Jeg synes også at miljøet er rigtig godt beskrevet, altså narkoverden. Specielt den dynamik mellem Sixtus og hans kæreste, deres ”forelskelse”, hvordan de inddrager hinanden igen og igen i ”noget lort”! De to er meget overbevisende i deres grænseløse naivitet og samtidig udspekuleret adfærd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: