‘The Good Nurse’: Anderledes, men ikke helt så fængende film, om en seriemorder

Anmeldt af: Susanne Schatz

Film og serier om seriemordere hitter altid og lige nu specielt. På Netflix er ‘The Good Nurse’ ”the best-performing english language film” nogensinde, og er blevet set 68 millioner timer på én uge! Det er sgu imponerede! Og endnu mere, da danskeren Tobias Lindholm (instruktøren bag ‘Krigen’, ‘Kapringen’ og ‘R’) står bag! 

Filmens historie er baseret på virkelige hændelser og på Charles Graebers true crime bog, med samme navn fra 2013. 

Eddie Redmayne (bl.a. kendt fra ‘Den danske pige’, ‘My week with Marilyn’ og ‘Fantastiske Skabninger 1-3’) spiller rollen som Charles Cullen, over for Jessica Chastain (‘Scener fra at ægteskab’, ‘IT-del 2’, ‘Grimson Peak’) som Amy Loughren. 

Amy er sygeplejerske, enlig mor til 2 børn og ansat på et hospital. Det, som ingen ved og heller ingen må vide er, at hun har alvorlige hjerteproblemer, som egentlig kræver en operation. Men hun har ikke råd til den og skal ”overleve” indtil hun efter 1 år, får en sygesikring gennem sit job. Hun arbejder sig næsten ihjel for at få hverdagen og jobbet til at hænge sammen. Da Charles bliver ansat på hendes afdeling, får hun ikke kun en god og dygtig kollega, men efterhånden også en ven og fortrolig. Han støtter hende, dækker over hendes hjerteproblemer, og bliver næsten en del af hendes lille familie. Men lige pludselig dør nogle patienter, som egentlig ikke burde dø, og hospitalet og politiet begynder at undersøge sagerne.

Fra starten af er det klart, hvem ”skurken” er, nemlig Charles Cullen, men man ved ikke rigtig, hvordan han egentlig gør det. Hele forløbet udvikler sig forholdsvis ”udramatisk” – måske lyder det lidt absurd i betragtning af, hvor mange patienter Cullen har dræbt. Men alt forgår ”stille og roligt”, filmen tager sig rigtig god tid – ca. 2 timer.

I modsætning til andre film/serier af den slags får man så godt som intet at vide om ham personligt. Og jeg må sige, at det gør det hele lidt uinteressant! Amy er med sin historie og med sit bidrag til opklaringen af sagen, filmens fokus – hun er faktisk hovedpersonen.

Jeg kan godt lide skuespillerne, de fungerer udmærket sammen, men handlingen virker langtrukken og kedelig. Hvis filmen skal handle om en seriemorder, så har den ramt forbi! Jeg føler, at den hverken er en thriller eller et drama. ‘The Good Nurse’ er mest en samfundskritik af det amerikanske sundhedsvæsen! Det med god grund, da Cullens mange tidligere arbejdspladser mest er optaget af, at få sagerne lukket ned for at undgå at pårørende kører nogle vanvittige erstatningssager osv. – der er meget galt.

Det kan selvfølgelig være, at bogen giver et mere nuanceret billede af Charles Cullen og af hele historien, og at Tobias Lindholm bevidst valgte denne synsvinkel. Men det får jeg aldrig at vide, da filmen ikke gjorde mig nysgerrig på at læse bogen.

Desværre kan jeg ikke køre med på hypen om ‘The Good Nurse’.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: