‘Hokus Pokus 2’: Føles både moderne og nostalgisk på samme tid

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

‘Hokus Pokus’ fra 1993 er efterhånden blevet en Halloween klassiker for mange. Og efter flere års snak, er der nu endelig lavet en efterfølger, som måske kan blive endnu et must-see til Halloween.

29 år efter at lyset med den sorte flamme sidst har været tændt, er de tre gymnasieveninder, Becca, Izzy og Cassie skyld i at det bliver tændt igen, hvilket bringer de tre Sanderson søstre tilbage. På Halloweenaftenen må de tre unge piger nu rette op på deres fejl, og finde ud af hvordan de kan standse Sanderson søstrene, inden de får overtaget byen Salem.

For mange er den første ‘Hokus Pokus’ et must-see til hver Halloween. Jeg så den for første gang sidste år. Og det er en fin familie Halloween film, med lidt gys, spænding, humor og sang. Det er også en film som virkelig er sat i 90’erne. Både med looket og med valg af skuespillere.

‘Hokus Pokus 2’ foregår igen i Salem, men udover de tre hekse, så er det med et helt nyt cast. De tre hekse er stadig spillet af Bette Midler, Sarah Jessica Parker og Kathy Najimy. De falder meget naturligt tilbage i de samme roller, og deres dynamik og sammenspil virker også naturligt, og meget tro til spillet i den første film. Faktisk virker det så naturligt, at jeg ikke på noget tidspunkt tænkte over, at det jo egentligt er mange år siden de spillede de her roller første gang. Man kan godt se de er blevet ældre, men derudover kunne der godt bare have været et par år imellem de to film.

I de nye roller møder vi Whitney Peak som Becca, Lillia Buckingham som Cassie og Belissa Escobedo som Izzy. Derudover er Sam Richardson, Doug Jones, Tony Hale og Froy Guiterrez også med.

Filmen er instrueret af Anne Fletcher, som også har instrueret ‘Step Up’, ‘Dumplin’, ’27 Bryllupper’ og ‘The Proposal’.

Visuelt har filmen selvfølgelig fået en opgradering i forhold til den første film, da filmudstyr og diverse effekter er blevet bedre, eller muligt at gøre bedre i forhold til hvordan det var i 1993. Filmen kommer direkte på Disney Plus, så man får nok ikke mulighed for at se denne film i biografen. Og selvom filmen er flottere end mange uambitiøse Netflix produktioner, så kan man sagtens bare nyde den hjemme i stuen.

Det visuelle look gør selvfølgelig at filmen virker mere moderne, især fordi den også foregår i nutiden, hvilket betyder at der også er sket en opdatering på karakterenes tekniske udstyr. Men alligevel er der virkelig noget nostalgisk over ‘Hokus Pokus 2’. Jeg har svært ved at sætte min finger på det, men jeg tror at det er gensynet med Sanderson søstrene, der ligner sig selv fra den første film og spiller på samme måde.

Der er noget meget 1990’er over deres karakterer, deres skuespil, kostumer, makeup.. – Ja, helt kort er det bare nogle 90’er karakterer, man har fået bragt ind i 2022.

Filmen er skrevet af Jen D’Angelo, Blake Harris og David Kirschner. På nogle punkter er handlingen i denne film identisk med 1993’er filmen. De tre søstre bliver bragt tilbage til livet, og en gruppe af børn skal prøve at stoppe dem, mens forældrene render rundt i byen i Halloweenkostumer.

Desværre er der derudover ikke meget dybde i manus. Karaktererne er ikke vildt nuanceret og bliver til tider nogle karikaturer. Det samme er også gældende for de tre søstre, men det var de også i den første film. Charmen hos de forskellige karakterer er dog med til at gøre, at de alligevel er yderst hyggeligt selskab. Især er de tre teenagepiger Cassie, Izzy og Becca gode i deres roller, og har også en fantastisk kemi.

Det er dermed en meget let handling at følge med i, og i det hele taget er det en film man kan se, hvis man bare vil have lidt hyggeligt underholdning i baggrunden. Filmen og handlingen kræver ikke meget af publikum.

Men på grund af disse ting, er filmen også en rigtigt fin familiefilm. Alle kan få noget ud af den. Forældrene kan se med, uden at blive frustreret eller irriteret, måske vil de endda få en nostalgisk oplevelse, og børnene vil være godt underholdt.

Det er også en film som kender sin besøgstid. Den varer ca. 100 minutter, og det føles egentligt som en ganske fin længde til denne film.

Man kunne sagtens holde en filmaften hvor man både så ‘Hokus Pokus’ og ‘Hokus Pokus 2’, men fordi de minder så meget om hinanden, vil jeg egentligt frygte, det føles lidt som at se den samme film to gange. Så hvis man bare gerne vil se en opdateret, flottere og mere moderne version af den oprindelige ‘Hokus Pokus’, så er to’eren det perfekte valg.

Ligesom min generation fik en Halloween klassiker i 1993, så kunne dette godt være en ny Halloween klassiker for dem som er børn eller unge nu.

‘Hokus Pokus 2’ kan ses på Disney+

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: