‘After Ever Happy’: Drama, drama, drama… Og så lidt mere drama

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Den første ‘After’-film om Tessa og Hardin havde premiere i 2019, og med den fjerde film i franchisen ‘After Ever Happy’, er det et mysterium for mig, hvordan man kan lave en filmserie der er så intetsigende, hvor karaktererne på ingen måde udvikler sig, og hvor alle filmene kører i ring omkring de samme emner.

Den fjerde film i ‘After’-franchisen fortsætter stort set hvor den tredje film sluttede. Hardin og Tessa er i London da Hardin får en chokerende nyhed. Den bringer ham endnu engang tilbage i hans selvdestruktive adfærd, hvor han begynder at drikke og skubber Tessa fra sig. Det får igen den konsekvens at Tessa går fra ham og tager tilbage til USA. Da Tessa kommer hjem nægter hun at have kontakt med Hardin, selvom en chokerende oplevelse i hendes familie, gør at Hardin desperat prøver at være der for hende igen og hjælpe hende.

‘After’-filmene er baseret på Anna Todds succesrige bogserie, som startede med at være fanfiction omkring Harry Styles og bandet One Direction. De første tre film i serien blev også store succeser, hvor der blev solgt over 300.000 billetter i Danmark.

Det er igen Hero Fiennes Tiffin der spiller Hardin, mens Josephine Langford spiller Tessa. Instruktøren på denne film er den 30-årige kvinde, Castille Landon, der også instruerede ‘After We Fell’ fra 2021. Filmen er skrevet af Anna Todd og Sharon Soboil, som også skrev ‘After We Fell’.

Jeg kan ligeså godt sige det med det samme. Jeg syntes virkelig ‘After’-filmene er nogle dårlige film. Og den fjerde film i franchisen gør ikke noget for at ændre det.

Både Tessa og Hardin siger på et tidspunkt i denne film; “Vi går i ring” – og det er nøjagtigt sådan jeg har det med denne franchise. Det er præcis de samme problematikker som der bliver kæmpet med i filmene. Der er ingen udvikling, og karaterene træffer også præcis samme valg i alle filmene.

Handlingen i ‘After Ever Happy’ er næsten direkte kopieret fra ‘After We Fell’ og ‘After We Collided’. Det er også de samme problematikker i deres forhold som Hardin og Tessa kæmper med i denne film, og ingen af dem virker til at lære noget af det, eller udvikler sig på nogen måde.

Derudover bliver ‘After Ever Happy’ flere gange virkeligt utilsigtet komisk. Der er simpelthen proppet så meget drama ind i denne film, at man næsten tror det er løgn. Den går fra et meget overdramatisk, sæbeoperalignende scenarie, til det næste. Og i stedet for at man bliver revet med eller rørt, bliver det bare fjollet.

Jeg er også ved at være træt af at se Tessa og Hardin træde rundt i et forhold, som aldrig vil fungere, da de som sagt ikke udvikler sig, eller formår at kommunikere. Og samtidig er jeg også træt af at dette er endnu en film i franchisen, hvor de to ekstremt privilegerede unge mennesker har så ondt af dem selv.

Hero Fiennes Tiffin og Josephine Langford gør sikkert hvad de kan og prøver forhåbentligt deres bedste. Men efter næsten to timer hvor man ser dem skændes, græde, have ondt af sig selv, finde sammen igen.. Og så skændes, græde og have ondt af sig selv igen, får man nok.

Et stort problem er også at hverken Hardin eller Tessa er særligt likeable længere. I den første film kunne jeg have lidt sympati med Tessa, men den er efterhånden forsvundet, da hun gang på gang også træffer dumme valg, og Hardin har i alle filmene aldrig været særlig sympatisk. Jeg forstår simpelthen ikke man skal følge to karakterer der er så intetsigende og flade, i så mange film.

Visuelt er der igen ikke noget at skrive om. Filmen er så uambitiøs og kedelig, at den minder om en lowbudget Netflix film, og der er ingen grund til at se den i biografen.

Jeg havde troet at denne film vil afslutte franchisen, men gudhjælpemig om der ikke kommer endnu en film. Men igen.. Mange folk vil betale penge for at se disse makværk, så man kan ligeså godt malke succesen.

Jeg beder måske om meget, men når der alligevel kommer en til film i franchisen, kan man bede til at den bare har en lille smule nyt og en form for udvikling, i handlingen og karaktererne. ‘After Ever Happy’ føles i hvert fald som en lang gentagelse af sig selv og de foregående film, og er en pinsel at komme igennem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: