‘The Offer’: Kom med bag tilblivelsen på ‘The Godfather’

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

‘The Godfather’ er en af de bedste film som nogensinde er lavet, og er i dag set på som et filmisk mesterværk. Men processen med at skabe filmen var ikke nem, og med ‘The Offer’ får vi et indblik i alt det hårde arbejde bag.

Albert S. Ruddy er i starten af 1970’erne en ung og ny producer, som skal finde sit første store filmprojekt. Han falder over Mario Puzos bog ‘Mafia’, og vælger at pitche den som filmide hos Paramount Pictures. Efter lidt tid får han Paramounts producer Robert Evans med på ideen, og får Francis Ford Coppola på som instruktør og manusforfatter, sammen med Mario Puzo. Men produktionen på ‘The Godfather’ bliver mere kompliceret end som så, især da mafiaen i New York begynder at blande sig, og da filmstudiets producere har egne ideer om hvilke skuespillere, der skal spille de ikoniske roller.

Albert S. Ruddy har været med til at skrive ‘The Offer’, sammen med Michael Tolkin og Leslie Greif. Serien er primært baseret på Ruddys egne oplevelser med at skabe ‘The Godfather’, som endte med at blive en kæmpe succes og vandt tre Oscars. Den vandt i 1972 priserne for bedste film, bedste mandlige hovedrolle og bedste manuskript.

Michael Tolkin har skabt serien, og har tidligere erfaring med at lave underholdning om filmbranchen, da han også er manden som skrev manus til ‘The Player’. En fantastisk film fra 1992 om Hollywood.

Jeg er kæmpe fan af ‘The Godfather’ og har i forbindelse med at jeg så ‘The Offer’ også læst Mario Puzos bog. Jeg er derudover også bare generelt filmnørd, og elsker film og serier der handler om Hollywood og filmproduktion. Som filmnørd og ‘The Godfather’-fan, kendte jeg allerede lidt til produktionen, men ikke alle de detaljer som kommer frem i serien.

Miles Teller er fremragende som Ruddy, mens Dan Fogler også er fremragende som Francis Ford Coppola og Patrick Gallo er god som Puzo. Det er primært de tre vi følger i forbindelse med produktionen af ‘The Godfather’. Men vi også følger Matthew Goode som Robert Evans, Juno Temple som Bettye McCart og Giovanni Ribisi som mafiabossen Joe Colombo.

Castingen er for det meste virkelig god. Fogler ligner 70’ernes Coppola, og Anthony Ippolito som spiller Al Pacino ligner også en ung Pacino. Jeg havde lidt problemer i starten, med Justin Chamber som spiller Marlon Brando. Jeg syntes ikke ligheden var der, selvom han formår at have nogle udtryk som er meget Brando-sk, og også lyder som Brando. Når Chamber kommer i Vito Corleone makeup, ligner han dog mere den rigtige Brando. Jeg syntes desværre at Ribisi, ender med lidt at blive en karikatur på en New York’er mafiaboss. Men da jeg ikke har kendskab til Joe Colombo, aner jeg ikke om han i virkeligheden er perfekt castet i rollen, og rammer Colombo spot on.

For mig er det et spændende indblik i produktionen af ‘The Godfather’. Det er interessant at se hvor meget Frank Sinatra og mafiaen prøvede at stoppe filmen, mens de store studiechefer ikke vil caste Marlon Brando, og havde Jack Nicholson i tankerne til at spille Michael Corleone i stedet for Al Pacino, som på dette tidspunkt primært var en ukendt teaterskuespiller.

Hele arbejdet med makeup, styling og de forskellige sets rammer 1970’erne godt. Især er kvinderne virkelig stylet i bedste 70’er stil. Juno Temple, som spiller Ruddys sekretær er i øvrigt også fremragende, og er perfekt i hendes rolle. Også musikken og lydbilledet er spot on, ligesom man virkelig får viben fra den periode, ved de forskellige Hollywood fester.

Det andet tekniske arbejde på ‘The Offer’ er også stærkt. Visuelt er det en fest at se serien, og Salvatore Totino og Elie Smolkin som har filmet serien, har gjort et fantastisk arbejde.

Jeg var fanget og medrevet i alle afsnittene, og var fascineret af fortællingen om skabelsen af et mesterværk, samt overrasket over at se alle de forhindringer som stod i vejen for at få filmen lavet. Desuden var jeg svært underholdt af scenerne med Fogler og Gallo, og deres arbejde med at lave manus. Når man har læst bogen og set filmen, får man ekstra respekt for deres arbejde. De fik alt med fra bogen, som har betydning for Corleone-familien, og formåede at udelade mange sidehistorier, som bare ville fylde for meget i filmen. Mange af replikker fra bogen valgte de også at kopiere fuldstændig, hvilket er blevet til ikoniske filmreplikker i dag.

‘The Offer’ er en serie som ikke kun handler om skabelsen af ‘The Godfather’. Den handler egentligt ligeså meget om filmbranchen i 1970’erne, da der hele tiden bliver snakket om andre filmproduktioner og personer i filmbranchen. Serien handler også i høj grad om USA i 70’erne, og om de mafiafamilier som styrede New York.

‘The Offer’ kan ses på Paramount+

Serien har 10 episoder med en spilletid på ca. 60 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=iowLzO9-aew

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: