‘Moon Knight’: Marvels super uheldige superhelt

Anmeldt af: Emilie Fiirgaard

‘Moon Knight’ er den nyeste Marvel serie, der netop har ramt Disney+. Efter et par film og TV-serier fra Marvel, der har fået mere eller mindre blandet modtagelse, er der her ingen tvivl om, at ’Moon Knight’ er en succes.

Modsat forventningen med det ellers New York centrerede Marvel, møder vi den generte og udmattede Steven Grant i regnfulde London. Steven har svært ved at sove ordentligt, til en sådan grad at han sover med fodlænke for at undgå søvngængeri. Hans situation bliver kun mærkeligere, da han opdager, at han måske ikke er den eneste bevidsthed, der har kontrol over kroppen. Steven har nemlig DID (dissociative identity disorder), og den anden personlighed – Marc Spector – virker til at være en morderisk Amerikaner, der har indgået en aftale med den egyptiske månegud, Khonshu, hvori han har lovet at bringe retfærdighed til alle, der har gjort onde gæringer. Igennem dette bånd får Marc både superkræfter, en rimelig badass superhelte dragt og titlen ’Moon Knight’.

Hvis denne beskrivelse forvirrer dig, så har du nok ikke set mange Marvel film. Men en af de gode ting ved ’Moon Knight’ er faktisk, at man, modsat mange af deres andre udgivelser, ikke behøver at vide noget om Marvel for at kunne se serien. Det føles næsten separat fra deres normale fortællinger, og derfor også helt nyt, og bringer et frisk pust ind i Marvel universet.

Stemningen er på samme måde ny og forfriskende, og instruktøren Mohamed Diab virker til specielt at have været inde over her. Der er en fascination og kærlighed i den måde, den Ægyptiske mytologi og kultur bliver vist, som jeg ikke føler, man generelt er vandt til i vesten.

Der er specielt været hype på steder som TikTok over den egyptiske rap musik, der spiller i slutningen af flere episoder. Dette giver serien endnu et element, der skiller sig ud, og gør den unik i sammenligning med alle de (efterhånden) mange (mange) superhelte filmatiseringer. Selvom ’Moon Knight’ ikke er lige så innovativ som ’WandaVision’, er det lang tid siden, at jeg har følt mig så interesseret i en Marvel historie.

Dette har nok også en del at gøre med den absolut fantastiske skuespiller i hovedrollen som Steven/Marc; Oscar Isaac. Ikke bare er manden charmerende og utrolig pæn at se på, men hvis der nogensinde var tvivl om hans talent, så se blot hvad han levere her. Som den titulære Moon Knight får Isaac lov til rigtig at spille med skuespillermusklerne: på accenten kender man nemt Stevens London accent fra Marcs Amerikanske, men når Steven løfter øjenbrynet forsigtigt og synker sammen i fortvivlelse, mens Marc skyder brystet frem og rynker brynene så tæt, at hans øjne synes små, der ser man forskellen.

Modsat Isaac spiller Ethan Hawke den ’onde’ Arthur Harrow, der ønsker balance i verden, og May Calamawy i rollen som Layla El-Faouly, Marcs (men ikke Stevens) kone. Både Hawke og Calamawy gør det ganske godt, men der er ingen, der helt når op på Isaacs niveau, hvilket, til tider, kan gøre at scenerne føles en smule ulige.

Jeg var heller ikke overrasket over, at episode 5 endte med at være min favorit; en episode der forgår hovedsageligt i Steven/Marcs hoved, og derfor, hovedsageligt, indeholder scener hvor Isaac spiller overfor sig selv. Er det fordi han er dygtig, eller fordi han er pæn? Tjooo, måske begge… Men, professionelt sagt, mest den første.

Min største kritik kan i virkeligheden også ses som noget positivt: der var brug for mere tid. Med kun 6 episoder føles det ikke helt som om, vi når en rigtig forløsning. Alting ender med at gå lidt for hurtigt, og pludselig er der guder løs, nye superkræfter og folk der flygter i frygt gennem Kairos gader, indtil det næste øjeblik, hvor problemet er løst.

Det føles desværre lidt som et antiklimaks, og ”big, bad CGI monster of the month” gør det ikke meget bedre. Men det positive ved dette problem er, at, modsat ’WandaVision’, som havde en ret definitiv slutning, så har ’Moon Knight’ plads til en sæson 2, og det skulle undre mig hvis Disney ikke besluttede at fortsætte succesen!

 Ikke en fejlfri superhelteserie, men bestemt en underholdende en af slagsen. Hvis du kan lide Marvel, eller selv hvis du ikke kan og bare holder og god underholdning, så giv ’Moon Knight’ en chance. Om ikke andet, så for Oscar Isaacs skyld.

‘Moon Knight’ kan ses på Disney+

Første sæson har 6 afsnit med en spilletid på ca 50 min

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=x7Krla_UxRg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: