‘Bad Guys – De er super barske’: Selv skurke ville nogle gange være helte

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Dreamworks Animation har i mere en 25 år lavet animationsfilm. Blandt andet står de bag filmserierne ‘Shrek’, ‘ Madagascar’, ‘Kung Fu Panda’ og ‘Trolls’. Nu er de klar til at præsentere os for en bande af helt nye karakterer.

Skurkebanden “Bad Guys” består af Hr. Ulv, Don Piranha, Mister Haj, Tarantula og Sir Slange. De er en berygtet skurkebande og laver det ene kup efter det andet, samtidig med at de skaber frygt omkring sig. Da de dog alligevel bliver fanget og sat i fængsel, går Hr. Ulv med til at lave en aftale. Den skal komme de fem venner til gode og banden skal, med hjælp fra mentoren Professor Marmalade, lærer kun at gøre gode gerninger. Hr. Ulv opdager her de gode ting ved at være god, og han begynder at kunne lide det. Da en ny uventet skurk truer byen, må Hr. Ulv nu forsøge at overtale sine venner til at kæmpe på den gode side. Men ikke alle i banden er ligeså glade for at være gode og vil hellere fortsætte med at være skurke.

‘Bad Guys’ er baseret på Aaron Blabeys børne- og ungdomsbogserie ‘The Bad Guys’. Filmen er instrueret af Pierre Perifel, som her får sin spillefilmsdebut som instruktør. Han har arbejdet som animator på flere af ‘Kung Fu Panda’-filmene og på ‘Shrek 4’.

Manus er skrevet af Etan Cohen, som også skrev ‘Men in Black 3’, ‘Madagascar 2’ og ‘Holmes & Watson’.

‘Bad Guys’ er en virkelig fin fortælling om denne gruppe af skurke, som pludseligt oplever glæderne ved at gøre gode gerninger. Vores hovedkarakter er den sympatiske Hr. Ulv som er leder for banden. Han har fået stemme af altid gode Sam Rockwell, vi ellers kender fra ‘Three Bilboards outside Ebbing, Missouri’ og ‘Jojo Rabbit’. Andre stemmer er leveret af Awkwafina, Marc Maron, Craig Robinson og Zazie Beets. Stemmearbejdet er generelt godt, dog uden at være fuldstændigt fantastisk. Der er perioder hvor stemmerne virker lidt flade.

Det er sjovt at se en film fortalt fra skurkenes synspunkt. Og selvom det jo er skurke, i hvert fald i første del af filmen, så er det så sympatiske, sjove og underholdende karakterer at vi holder med dem. Jeg er sikker på at vi egentligt også vil holde med dem, hvis de var skurke hele vejen igennem filmen.

Men med skiftet viser filmen tydeligt at selv dem som virker slemmest har moral, og de vil egentligt bare gerne blive holdt af og blive accepteret. Filmen viser også det smukke ved at give og hvordan gode gerninger, og at være god mod andre, kan gøre at man selv får det godt. Der er helt sikkert noget lærerigt i ‘Bad Guys’. Især vil mange børn sikkert kunne finde noget inspirerende her, og filmen vil sikkert også åbne op for samtaler i de små hjem.

Dreamworks Animation rammer ikke altid plet med deres animerede film. I forhold til Pixar, som oftest formår at ramme hele familien, har Dreamworks indimellem lavet film, som taler til de yngste i familien og bare skal overstås for de voksne. ‘Bad Guys’ er en film hvor hele familien kan være med.

Filmen er fin i sin animationsstil, men var ikke noget som virkelig imponerede mig. Der er taget mange sikre valg og stilen er ikke specielt original. Man har også taget sig lidt nogle friheder i filmen, i forhold til stilen og hvordan karaktererne ser ud i bogen. Man har gjort karakterenes udseende, knap så komisk og sjusket, og i stedet givet dem et mere cool look. Det er egentligt et fint valg, selvom jeg vil mene at filmen havde været mere original i sin stil, hvis man var gået mere med stilen i bøgerne. Men måske har det været for skævt og skørt for Dreamworks, at gå i den retning.

Der er nok grin og action scener i filmen til at holde både børn og voksnes koncentration fanget. Og heldigvis er ‘Bad Guys’ ikke så larmende, og overgiret, som andre Dreamworks film har været. I stedet er det en mere nedtonet og charmerende oplevelse. På mange måder kan ‘Bad Guys’ sammenlignes med Disneys ‘Zootopia’.

Begge film foregår i en storby befolket af dyr. Og i begge film har vi skurke i hovedrollen. Da vi møder ræven Nick Wilde i ‘Zootopia’ er han en svindler og en skurk, som ikke behandler kaninen Judy Hopps særlig pænt. Men ligesom i ‘Bad Guys’ er han så karismatisk, at vi holder af ham med det samme, og han ender også med at blive en af vores helte.

Jeg havde ikke troet det, men jeg blev faktisk overrasket over handlingen et par stedet i ‘Bad Guys’. Der sker nogle ting i løbet af filmen, som jeg ikke har set komme. Jeg syntes dog filmen mister lidt af sin kvalitet i den sidste del, hvor den kører lidt på autopilot. Det store klimaks er noget vi har set lignende, lidt for mange gange før.

Jeg var underholdt under, næsten hele filmen, men jeg blev aldrig decideret rørt, som man ofte bliver det af de bedste Pixar-film. Jeg holder dog meget af filmens morale og budskab, om at der findes godt i selv de værste og at gode gerninger gør dig glad.

‘Bad Guys’ er en god film, som vil underholde hele familien, og introducerer et charmerende nyt univers, samtidig med at den kommer i mål med sine budskaber. Den er ikke på niveau med de bedste fra Pixar, da den mangler lidt originalitet, både i animationen og i handlingen, men Dreamworks Animation, nærmer sig med denne film, en film af Pixar-kvalitet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: