’Ice Age: Buck Wilds eventyr’ et underholdende og klassisk Ice Age eventyr for hele familien.

Anmeldt af: Laura Vedersø

Så har Disney været på spil igen og ‘Ice Age’ er atter på banen, med endnu en seværdig gang underholdning

Jeg må indrømme at inden jeg så filmen, tænkte at det nok var en for mange i rækken, men blev egentlig positivt overrasket. Ikke på en overvældende måde, men mere på den måde, at filmen på mange måder fungerer og er underholdende med komiske bemærkninger.

I de foregående 5 film har ”banden” skulle forhindre verdenens undergang og i ’Buck Wilds eventyr’ er det heller ikke anderledes, dog i en lidt anden indpakning, fordi det primært er pungrotterne Eddie og Crash og Buck fra den glemte verden der figurerer i filmen.

Eddie og Crash føler de mangler eventyr og udfordringer, derfor drager de afsted på egen hånd. På ægte Eddie og Crash manér, går det dog ikke helt som planlagt, og de ender derfor i den glemte underverden. Her møder de deres kære ven Buck og sammen skal de forsøge, at redde den glemte verden, da dens eksistens bliver truet.

‘Buck Wilds eventyr’ er en amerikansk computer-animeret eventyrs komedie, instrueret af John C. Donkin, hvor manuskriptet er skrevet af Jim Hecht, Ray DeLaurentis, og William Schifrin. Som tidligere nævnt, er filmen en spinoff af de 5 tidligere ‘Ice Age’-film, hvor vi har fulgt den uortodokse gruppe af venner, der flere gange har kæmpet for at undgå verdenens undergang. Dette er for øvrigt John Donkins debut som instruktør. Donkin er dog ikke ny i ‘Ice Age’-universet og har som producer og karakterskaber, været inde over flere af de andre ‘Ice Age’-film. I producerens rolle er hans også kendt for flere andre Blue sky studio projekter, som blandet andet ‘Rio’ og ‘Rio 2’.

Filmen er i vanlig stil Disney stil, en opdragelses rejse for seerne, hvor filmens tematikker, står meget klart. For Eddie og Crash gælder det om, at lære at stå på egne ben og finde deres styrker frem, hvorimod ”mor” Ellie, skal lære at give slip på sine ”børn”. Skildringen af disse og de andre underlæggende tematikker, er fremhævet på en fin og klassisk måde, som er nem at forstå for børn, samtidig med at det kommer til udtryk på en fornem måde i filmens handling.

Min yndlingskarakter i ‘Ice Age’-banden er dovendyret Sid, og han er da også den karakter, der for mig, redder filmen humoristiske side, til trods for at han, i store dele af filmen, slet ikke er med. I det hele taget var der for lidt af det kendte ‘Ice Age’ med i denne film, til at jeg sådan for alvor blev vildt underholdt, i ægte ‘Ice Age’-stil. Derfor må man også spørge sig selv, om det ikke var en film for meget. For mig at se vil det da også altid være den første film i rækken der er den bedste.

En samlet vurdering af filmen er derfor en lidt blandet omgang, for filmen fungerer på mange måder rigtig godt, men som ‘Ice Age’-film blev jeg en anelse skuffet, da de karakterer, der for mig fungerer bedst i ‘Ice Age’, stort set ikke er med i filmen. Som familie underholdning kan jeg dog klart anbefale filmen. Den har bestemt sine øjeblikke og underholdningen er langt hen ad vejen god, men som ‘Ice Age’-fan, synes jeg det var for langt væk fra det kendte ‘Ice Age’ og derfor en film eller 2 for meget i rækken.

Jeg vil for fin underholdning give filmen 3 små Chaplins, men vil anbefale en stor slikskål til filmen.

‘Ice Age: Bucks Wilds eventyr’ kan ses på Disney+

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=0U0L4uT0btQ

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: