‘No Time To Die’: Et fremragende farvel til Daniel Craig som Bond

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Efter at have haft rollen som James Bond siden 2006, og havde spillet karakteren i 4 film, takker Daniel Craig nu af med hans femte Bond-film, som er blevet udskudt i 1,5 år pga. Corona.

Efter hændelserne i ‘Spectre’, er James Bond stoppet som agent, og nyder nu tiden med sin kæreste Madeleine, som også er datter af Mr. White. Men deres idyl varer ikke længe, da Bond og Madeleine bliver overrasket på deres ferie af organisationen Spectre. Nogle år efter bliver Bond kontaktet af vennen Felix Leither, som vil have ham til at hjælpe med en sag. En russisk forsker i DNA-teknologi er blevet kidnappet, og snart er hele menneskeheden truet.

‘No Time To Die’ er instrueret af Cary Joji Fukunaga, som fik sit helt store gennembrud med serien ‘True Detective’ fra 2014. Derefter har han instrueret filmen ‘Beasts of no Nation’ og skrev ‘It’ fra 2017. Han har også skrevet manus på ‘No Time To Die’, hvor han her har fået hjælp af Neal Purvis, Robert Wade og Phoebe Waller-Bridge. Waller-Bridge står også bag serierne ‘Fleabag’ og ‘Killing Eve’.

Meget af handlingen i ‘No Time To Die’ er hvad man forventer af en ‘Bond’-film. Der er action, biljagter, fede gadgets, smukke kvinder og en superskurk. Det er det folk vil have, og det får de bestemt også her. ‘No Time To Die’ er næsten 3 timer lang, og er den længste film i franchisen. Jeg blev dog ikke hægtet af, af den lange spilletid, og var tværtimod med hele vejen.

Daniel Craig har aldrig været min yndlings-Bond. Jeg er mere til Sean Connery, Roger Moore og Pierce Brosnan, som var de Bond-skuespillere jeg voksede op med. For mig har Craig aldrig helt haft den charme og den humor som har været kendetegnet for Bondkarakteren. Men Craig er nok den Bond-skuespiller, som spiller bedst, og jeg syntes han er fremragende i ‘No Time To Die’. Han er her både charmerende, sjov og alvorlig. Han skal også arbejde med nogle flere følelser, og tungere følelser end andre skuespillere i rollen har gjort, og skuespillet bliver endda flere steder rørende. Og det fede ved ham som Bond, er at han bliver forpustet hvis han løber meget rundt, han bløder hvis han får slag og er på mange måder en mere menneskelig Bond.

Overfor ham, er der en perlerække af skuespillere. B.la. Jeffrey Wright, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Ben Whishaw, Naomie Harris, Léa Seydoux, Rami Malek og David Dencik. De spiller også, næsten alle sammen, fremragende. Den eneste som stikker lidt ud her, er desværre danske David Dencik. Han spiller den russiske forsker, men for mig bliver accenten lidt for tyk, skuespillet virker lidt fladt og hans jokes lander ikke rigtigt. Det er ellers virkelig flot at endnu en dansk skuespiller er at finde i rulleteksterne på en ‘Bond’-film. Den ære har Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Jesper Christensen, også tidligere haft.

Rami Malek er den nye skurk i denne film. Han er noget mindre med end jeg havde regnet med, men når han er på skærmen er han intens og ond. Jeg har dog nogle spørgsmål omkring karakteren, som jeg ikke får svar på. B.la. en bevæggrund for nogle af de ting han gør. Der er ikke, som sådan en ny Bond-babe, med i denne film, da Bond er sammen med Madeleine, spillet af Léa Seydoux. Hun er fremragende her og giver en stærk og rørende præstation.

‘No Time To Die’ er måske, lige på nær af ‘Skyfall’, den flotteste ‘Bond’-film. Billederne er vildt smukke, og konstrueret helt perfekt. Det er både når det er store naturskud, og når man kommer helt ind tæt på. Især er action scenerne også meget imponerende og medrivende. Der er også noget virkelig fedt i at se en film, hvor action scenerne, er lavet af stuntmænd, og der ikke konstant er brugt visuelle effekter. Filmen er skudt af Linus Sandgren, som vandt en Oscar for sit kameraarbejde på ‘La La Land’, og jeg tror sagtens han også kan blive nomineret for ‘No Time To Die’.

En anden ting jeg er virkelig vild med, er de små hints til tidligere film i serien. Her bliver Louis Armstrongs, Bond-sang fra ‘On Her Majesty’s Secret Service’ brugt et par gange. Selvom sangen aldrig rigtigt er blevet regnet for en officiel Bond-sang, så syntes jeg at det er den bedste og smukkeste Bond-sang. Og på nogle måder minder ‘No Time To Die’ og ‘On Her Majesty’s Secret Service’ om hinanden. For mig passer ‘We Have All The Time In The World’ perfekt i begge film, og er med til at binde filmserien endnu mere sammen.

Der er jo altid snak om Bond-sangen, når der kommer en ny film ud. Til ‘No Time To Die’, er den leveret af Billie Eilish. Det er en meget stemningsfuld sang, som passer godt til introsekvensen. Men efter at have forladt biografen, har jeg fuldstændig glemt sang og tekst, og den eneste sang som sidder fast er ‘We Have All the Time In The World.

Derudover er musikken i ‘No Time To Die’ lavet af Hans Zimmer, som må siges at være en af de helt store. Musikken er super fed i action scenerne, og rørende i de lidt tungere og mere følelsespræget scener. Men ligesom med titelsangen, så er der ikke noget af musikken, som jeg rigtigt husker bagefter, udover ‘James Bond’-temaet, som dog ikke bliver brugt så meget.

‘No Time To Die’ har været udskudt i halvandet år, og man kan spørge sig, om den er ventetiden værd. Det syntes jeg bestemt den er. Daniel Craig får et meget værdigt og rørende farvel, i en film som giver os alt det vi vil have i en god Bond-film. Der er også en del overraskelser undervejs, men selvfølgelig skal der ikke komme nogle spoilers her. Jeg havde heller aldrig troet at jeg vil fælde en lille tåre til en film i denne franchise, men det gjorde jeg da filmen nåede sin slutning.

Der er mange som har Daniel Craig som deres yndlings Bond, og selvom han som sagt aldrig har været min yndlings, så har den næste skuespiller i serien stadig meget at leve op til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: