‘Hawkeye’: Bueskytten der altid rammer plet – inklusiv med denne serie

Anmeldt af: Valdemar Sørensen

Hawkeye’ er en ny serie på Disney+, om vores allesammens superhelt og bueskytte, som for første gang får sin egen serie.

Jeg synes han hidtil har stået lidt i skyggen af nogle af de andre superhelte i Marvel-universet, hvilket måske skyldes hans mangel på overnaturlige eller fantastiske evner. Dog træder han helt frem i det åbne i denne serie, hvor jeg for alvor føler jeg kommer ind på livet af den ellers pensionerede superhelt Hawkeye.

Hawkeye, Clint Barton, må opgive sin pensionisttilværelse midlertidigt, da en dyster fortid indhenter ham, i form af en person iført en dragt, tilhørende hans tidligere alias Ronin. Personen bag Ronin-masken er rigmandsdatteren Kate Bishob, der er intetanende over for de problemer, hun snart skal til at stå overfor. Hun erhvervede sig dragten under et indbrud på en skummel sortbørs auktion, hvor hun brugte dragten til at flygte uden at blive genkendt. Da Clint Barton ser Ronin-masken på TV, ser han sig nødsaget til at afbryde sin juleferie med sine børn, seks dage før Jul, for at forsøge at redde trådene ud. Dog skal det vise sig at være lidt mere vanskeligt end forventet, og det ser ud til at han må skyde en hvid pil efter udsigterne til en fredelig jul.

Tidsmæssigt foregår serien umiddelbart efter ’Avengers: End Game’, som stadig har sine dybe spor i universet og vores aldrende skarpskytte. Halvdelen af universets befolkning gik nemlig op i støv, inklusiv Bartons familie, og var døde i over 5 år, hvor man havde mistet alt håb om at få dem tilbage.

Filmfirmaet Marvel, har længe været kendt og elsket for deres superheltefilm, og folk, inklusiv mig selv, var derfor også begejstrede, da Marvel for alvor satte ind på også at lave serier. Marvel er kendt for at levere en fast høj kvalitet, og det synes jeg også de gør med denne serie. Kameravinklerne og billedkvaliteten er i top, og historien er god og velskrevet.

Jeg synes den nye karakter Kate Bishop, der spilles af Hailee Steinfield, er et velkommen frisk pust i Marvel-universet, da hendes karakters unge alder og snobbede rigmands attitude, gør serien både spændende og underholdende. Man kan se hende i andre film som ‘BumbleBee’ og ‘True Grit’.

Samspillet mellem Hailee Steinfield og Jeremy Renner, der efterhånden er oppe i årene, er virkelig sjovt, og skaber en masse gode og sjove scener. Jeg føler for alvor jeg kommer til at lære karakteren Clint Barton at kende, og jeg blev lidt overrasket over, hvor dyb og spændene karakteren egentlig er.

Han bliver spillet virkelig godt af Jeremy Renner, som skaber en perfekt balance mellem karakterens humor og alvor. Barton er oven på en lang superheltekarriere en hærget og træt mand, men er samtidig også i stor sorg, oven på tabet af hans kollega og bedste ven Natascha Romanoff, bedre kendt som Black Widow.

Selvom jeg synes Marvel rammer plet med denne serie, synes jeg ikke den er helt toppoint værd. Uanset hvor godt jeg kan lide Marvels film og humor, er de lidt faste i deres stil, og kaster sig ikke ud i noget vildt og nyskabende. Man har lidt set det før, selvom serien bringer gode nye karakterer ind i universet, skiller serien sig som sådan ikke rigtig ud fra noget af det andet de har lavet.

Jeg tror godt man ville kunne se og nyde denne serie, selvom man ikke er så godt inde i Marvel-universet. Men hvis man til gengæld er, kan man bare læne sig tilbage og nyde gensynet med vores helt, og få fortalt historien om hvordan realiteterne er efter ‘End Game. Hvis man er vild med Marvel’s andre film, tror jeg man også vil kunne lide denne serie, som jeg faktisk synes er en af deres bedste indtil videre. Jeg kan personligt selv ikke vente med at se mere til vores to helte.

Bland andre skuespillere på spillelisten er Tony Dalton og Vera Farmiga. Rhys Thomas er instruktøren bag serien sammen med Amber Finlayson og Kate Ellwood.

‘Hawkeye’ kan ses på Disney +

Serien har 6 afsnit med en spilletid på ca 50 minutter.

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=5VYb3B1ETlk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: