‘Red Notice’: En klassisk Hollywood film med brag, bedrag og humor

Anmeldt af: Valdemar Sørensen

De helt store navne er på skuespillerlisten og Ryan Reynolds er som altid hylende morsom, også i denne rolle som berømt og anerkendt tyv.

Filmen handler om tyven Nolan (Ryan Reynolds), der forsøger at stjæle et af Kleopatras tre sagnomspundne æg. Dwayne Johnson, også kendt som The Rock, spiller FBI agenten John Hartley, som har specialiseret sig i at fange tyve, og derfor bliver sat til at fange Nolan. Det lykkedes med hjælp fra et anonymt tip fra en anden stor svindler. Derefter bliver John falsk anklaget for at stjæle ægget til sig selv, og bliver derfor buret inde sammen med Nolan. De bliver nu nødt til at kunne enes, da de bliver tvunget til at samarbejde. Det afsløres at supertyven ”Biskoppen” (Gal Gadot), står bag det hele, og vil hyre makkerparret til et job. Hun vil have dem til at stjæle det tredje og forsvundne æg. Nolan er nemlig den eneste der kender det tredje ægs placering. Makkerparret flygter fra fængslet, og dermed igangsætter, en hæsblæsende jagt på Kleopatras forsvundne æg.

Filmen er meget godt skruet sammen, og plottwisted i slutningen er uventet og velfungerende. Skuespillerne i filmen er helt perfekte, og Ryan Reynolds og The Rock er fantastisk sjove sammen. Man kender måske Ryan Reynolds som hovedpersonen i Marvel-filmen ‘Deadpool’, hvor han også brillerer med sin naturligt sjove personlighed. Dwayne Johnson kan man f.eks. se i ‘Jumanji’-filmene, hvor han spiller muskelbundtet Dr. Braveheart. Begge skuespillerer er næsten udelukkende kun med i komedier, men de er også som skabt til det. Gal Gadot er også rigtig god i sin rolle som supertyven ”Biskoppen”.

Gal Gadot kender man måske fra filmen ‘Wonder Woman’, hvor hun spiller den badass superheltinde. Men i denne film er hun ikke ligefrem lovlydig. Filmen kan godt minde om tyvenes og komediens svar på ‘Indiana Jones’, da de b.la. går på opdagelse i junglen, og kommer til en lagerhal opført af nazi-Tyskland, der til forveksling, minder om den fra flere ‘Indiana Jones’-film.

The Rock gør også ligheden ekstra tydelig ved at fløjte kendingsmelodien til netop ‘Indiana Jones’. Filmen gør ligesom mange andre heist-film, og viser den tiltænkte udførelse af et kup, før de foretager det. Heldigvis viser filmen ikke helt præcist planen i sit fulde billede, før de udføre den, hvilket er rigtig godt, så man ikke bare føler de gentager noget, de allerede har vist, som man måske gør i andre af denne type film. Kuppene er også kreativt lavet, men ikke det helt vilde, hvilket jeg egentlig heller ikke synes, er så nødvendigt. Man kan måske godt sidde tilbage som seer med en følelse af at de gør grin med heist-genren, specielt i en af de sidste scener i filmen, hvilket nok er individuelt om man kan lide det.

Personligt selv, synes jeg, at genren sagtens kan klare det, og det faktisk klæder den, at filmen bryder lidt med alvoren. Filmen kan også godt minde lidt om ‘Ocean’s’-filmene, med dens humoristiske tilgang til genren. Jeg synes at filmen til tider godt kan være lidt flad, og jeg sidder lidt tilbage med en følelse af, at det som sådan ikke var en film, jeg manglede i mit liv. Jokesne sidder heller ikke altid lige i skabet, hvilket jeg synes man f.eks. kan mærke i tortur-scenen, halvvejs inde i filmens spilletid på 2 timer.

Filmens instruktør, Rawson Marshall Thurber står bag mange andre komedier som denne, men også enkelte action-film. Han har b.la. instrueret film som ‘Familien Miller 1 og 2’, der også er rigtig underholdende film.

Musiktalentet og verdensstjernen Ed Sheeran er også med på credit-listen, og skaber en fantastisk sjov scene, der kun bliver bedre af, at Ed Sheeran prøver at bekæmpe nogle sikkerhedsvagter med sin guitar.

‘Red Notice’ er en almindelig Hollywood film, der som sådan egentlig ikke er synderligt speciel eller unik. Dog er den stadig et kig værd, da den er rigtig underholdende. Der bliver løjet på kryds og tværs, og alle snyder alle. Hvis man ikke er glad for action og klassiske heist-film, er det ikke lige den film, man skal se. For hvis det ikke var for action scenerne, tyveriet og bedraget, vil filmen være småkedelig. Komikken er helt klart en bærende faktor for filmen, og den har skam også en masse sjove vittigheder og scener.

Alt i alt er filmen sjov, men man kan nok godt undvære den. Det betyder ikke, at den ikke er et kig værd, hvis man tilfældigvis har Netflix, og er til heist og actionfilm oversmurt med komik.

‘Red Notice’ kan ses på Netflix

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=Pj0wz7zu3Ms

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: