‘Love Hard’: Om at finde det perfekte i det uperfekte

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Vi nærmer os stille og roligt december, hvilket vil sige at det også er ved at være sæson for julefilm. Og Netflix har lagt godt ud, med en julefilm som har potentiale til at være en film, jeg vil gense hvert år til juletid.

Natalie Bauer er en ung kvinde, som bor Los Angeles og som er en håbløs romantiker. Hun drømmer om den helt store og perfekte kærlighed, men kan ikke møde den rigtige. Da hun matcher med Josh på en dating-app, bliver hun hurtigt forelsket i ham og føler det er den perfekte mand for hende. Eneste problem er bare at Josh bor i den anden ende af landet. Men for at overraske ham til jul, beslutter hun sig for at tage over og besøge ham. Det skal dog vise sig, at det er Natalie som bliver overrasket, da Josh ikke er den, han giver sig ud for at være.

Der er lavet forfærdelig mange julefilm, og hvert år kommer der flere til. Der er dog virkelig forskel på kvaliteten. Jeg tror at julefilms-genren har rekord i at være den slags film, hvor der er lavet flest, middelmådige og indimellem ret ringe tv-film. Der er dog nogle klassikere imellem, som f.eks. ‘It’s a Wonderful Life’, ‘The Muppet Christmas Carol’, ‘Miracle on 34street’, ‘White Christmas’, ‘A Christmas Carol’ og ‘Die Hard’.

‘Love Hard’ ligger sig lige imellem at være på niveau med de film, og at være en middel julefilm. Instruktøren er Hernan Jimenez, som tidligere har instrueret nogle forskellige tv-dokumentarer og filmen ‘Elsewhere’ fra 2019. Med ‘Love Hard’ har han instrueret en virkelig sød julefilm, som indeholder alt det en romantisk komedie skal indeholde. Der er også skruet op for julestemningen, så man kan ikke undgå selv at komme i julestemning af at se filmen.

Filmen har også nogle rigtigt fine pointer, og har nogle budskaber, som den får leveret rigtigt fint. B.la. at følge sin egen vej i livet, at gøre det som gør en glad og at finde det perfekte i det uperfekte. For nogle gange er det perfekte, bare ikke det perfekte for dig. Der bliver også berørt emner som familieforhold, og om at skulle leve op til de forventninger, som bliver presset ned over dig.

Nina Dobrev startede sin karriere med serien ‘The Vampire Diaries’ og spiller i ‘Love Hard’ overfor Jimmy O. Yang. De spiller de to hovedroller og her er især kemien mellem dem virkelig stærk, hvor man tror hundrede procent på deres venskab og det bånd de får. Derudover er de andre skuespillere også gode. Især er James Saito, Rebecca Staarb og Althea Kaye, som spiller Josh’s familie, også herlige. Man har virkelig lyst til at være i de her personers selskab.

Harry Schum Jr., som spillede overfor O.Yang i ‘Crazy Rich Asiens’, kommer også ind i filmen, og stjæler mange af de scener han er med i, som Josh’s arrogante og opmærksomhedskrævende storebror. Til sidst spiller Darren Barnet en karakter, som i andre romantiske film sagtens kunne være the bad guy, men som her faktisk er en god fyr, der selv ender med at blive en form for offer.

Når det er sagt, så er handlingen meget, meget forudsigelig. Har man set en romantisk komedie, så ved man hvordan handlingen vil udspille sig og hvad denne film vil ende med. Det er ikke rigtigt her at filmen vinder så mange point, selvom det dog er en velfungerende romantisk komedie.

Men det er mere på stemningen igennem filmen, og de stærke præstationer og charmerende karakterer, hvor filmen skildrer sig ud og ender med at være, en romantisk julefilm, som jeg har lyst til at se igen.

Det visuelle look i filmen ligger også over, hvad vi f.eks. ser i de forskellige jule-tvfilm. Der bliver leget med nogle forskellige vinkler og i klipningen, samtidig med at man kan fornemme, især på produktionsdesignet, at der er blevet lagt tid og kræfter i denne produktion. Det er i det hele taget meget gennemført.

For at fuldende julestemningen, får vi også en masse gode klassiske julesange, hvor b.la. sangen ‘Baby it’s cold outside’, bliver leveret i en god og mere Me-too agtig version.

Alt i alt ender det med at blive en velfungerende, seværdig, underholdende og sød julefilm, som helt sikkert vil være perfekt til at sparke julestemningen i gang, i de små hjem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: