‘The Boy Behind the Door’: En intens og vellykket gyserfim

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

En nyere gysergenre, er gyserfilm hvor folk er fanget i et hus og skal bekæmpe en person, for at overleve og komme ud i det fri. I denne gruppe af gyserfilm finder ‘Don’t Breathe’, ‘Hush’ og ‘The Open House’. Nyeste film i denne gruppe er ‘The Boy Behind the Door’.

De 12-årige drenge, Bobby og Kevin, er bedste venner og som så mange andre drenge på deres alder, spiller de ofte bold i den lokale park. Men under et af disse spil kidnappes de begge. Bobby vågner bagbundet i bagagerummet på en bil, uden at vide hvor Kevin er, eller hvad der er sket med ham. Det lykkes ham med møje og besvær at brække bagklappen op og undslippe sit fangeskab. På vej væk hører han dog pludseligt sin vens angstfulde skrig fra det ødebeliggende hus, hvor de befinder sig, og den rædselsslagne Bobby ser ingen anden udvej end at vende om for at befri sin bedsteven – koste, hvad det vil.

Filmen er instrueret og skrevet af David Charbonier og Justin Powell. Dette er deres første spillefilm sammen, som de har produceret igennem deres eget selskab de dannede i 2015. Powell har ellers en lang karriere bag sig, som postproduction koordinator, på store film som f.eks. ‘La La Land’, ‘Now You See Me’ og ‘The Hunger Games’-franchisen.

De har sammen skrevet et virkelig stramt og velfungerende manus. Der er ikke noget i løbet af filmen som virker overflødigt, og spændingsopbygningen fungerer virkelig godt. Der er også nogle nye ideer som overrasker og som jeg ikke har set før, i denne form for gyser. Der bliver heller ikke givet for meget til seeren. Der bliver ikke overforklaret noget. Til gengæld, så efterlader filmen seeren med flere spørgsmål end svar, dog på den gode måde.

Karaktererne er også stærke, så man tror virkelig på Kevin og Bobbys venskab. Det er selvfølgelig også på grund af de stærke præstationer fra Lonnie Chavies og Ezra Dewey, som spiller de to drenge. I størstedelen af filmen, er det klart Chavies som vi følger mest, men i løbet af filmen får vi også set mere til Dewey, og begge drenge giver præstationer, hvor man både bliver rørt, og vigtigst af alt, hepper på dem. Kemien mellem de to drenge er også fuldstændigt fantastisk, hvilket også er ekstremt vigtigt, for at vi tror på deres venskab. Chavies har en del projekter bag sig, dog indtil nu kun mindre roller, i serier som f.eks. ‘Supergirl’ og ‘White Famous’, hvor Dewey er nyere i filmbranchen.

En lille genialitet ved ‘The Boy Behind the Door’ er, at der går meget lang tid før vi ser, hvem der har kidnappet dem, og hvem det er som er den her psykopat. Det gør at vi i løbet af filmen bygger karakteren op og danner vores egen forestilling, om hvem der kan finde på at gøre disse ting. Jeg vil ikke afsløre noget, men den karakter som jeg fik bygget op i mit hoved, var langt fra den kidnapper, som det viser sig at være i filmen.

Filmen svinger meget i det visuelle look. I starten syntes jeg, at der var enkelte sekvenser og scener, som mindede lidt om skole, eller amatør film. Men det bliver der rettet op på i resten af filmen, hvor der bliver leget med nogle visuelle greb. Det er især med kameraindstillinger og i leg med lys og kontraster, at der indimellem bliver eksperimenteret. Og til tider føles det måske lidt meget som et eksperiment, og lidt som en film, hvor der er nogen der vil prøve nogle ting af. Men det fungerer alligevel og gør at filmen bliver en visuel interessant oplevelse.

Der er også virkeligt ubehagelige scener i filmen, hvor især filmens lydside spiller en stor rolle i, at gøre det rigtigt ubehageligt for filmens publikum. Musikken, som er komponeret af Anton Sako, skaber også den helt rigtige stemning.

‘The Boy Behind the Door’ er en film som heller ikke er unødvendigt lang. Filmen er næsten 1,5 time lang, og det er egentligt meget passende for denne slags gyserfilm. Den bliver ikke kedelig eller langtrukken på noget tidspunkt, istedet er hver scene fyldt med spænding, og flere gange sidder seeren på kanten af stolen.

Jeg kunne dog godt have været filmens allersidste scene foruden. Den virker for mig lidt ligegyldig, og passer ikke rigtigt ind. Selvom der er nogle overraskelser i løbet af ‘The Boy behind the Door’, så er der også nogle ret forudsigelige øjeblikke. Jeg ville ønske her, at man havde turdet at gå all-in og have taget filmen i en anderledes, og måske mere chokerende retning. Filmen er dog alligevel ganske seværdig, og leverer den slags gys, og ubehageligheder, som denne slags gyserfilm skal.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: