‘Only Murders in the Building’: Martin og Short spiller på charmen – og det virker

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Steve Martin og Martin Short mødte hinanden under produktionen af filmen ‘Three Amigos!’ i 1986. Mødet førte til et langt venskab, og nu spiller de sammen igen i ‘Only Murders in the Building’.

Oliver Putnam, Charles-Haden Savage og Mabel Mora er alle besat af true-crime. De kender bare ikke hinanden endnu, så de kender ikke til deres fælles interesse. Men da en person i bygningen de bor i bliver dræbt, bliver de tre personer bevidst om deres fælles fascination af true-crime, og de beslutter derfor sammen, at hjælpe politiet med at opklare sagen, samtidig med, at de har hver deres personlige problemer at arbejde med.

‘Only murders in the Building’, bringer som sagt Martin Short som spiller Oliver Putnam, og Steve Martin som spiller Charles-Haden Savage, sammen med Selena Gomez som spiller Mabel Mora.

Serien er b.la. skrevet af Steve Martin og John Hoffman, som også er skaberne af serien. Dette er Steve Martins første rigtige forfatterjob, siden ‘Pink Panther 2’, hvor Hoffman i nyere tid har været forfatter på Netflixserien ‘Grace & Frankie’.

Lad mig sige det med det samme. Jeg elsker ‘Only Murders in the Building’ og jeg elsker Martin, Short og Gomez som en trekløver. Martin og Short er jo virkelig garvet, og de to ældre herre, er her sprængtfuld af charme. Samtidig med at komikken og deres skuespil og humoren i serien, er lidt mere nedtonet og charmerende end noget af det de ellers har lavet. Det er ikke helt så gakket og plat i ‘Only Murders in the Building’, men det klæder dem virkeligt, at være mindre gakket. Gomez er den perfekte sidste del i deres gruppe. Hun er overraskende god her, og spiller godt op af de andre. Det er dog ikke hos hende de fleste komiske øjeblikke ligger, selvom hun nogle gange kommer med nogle komiske stikpiller til Martin og Short. Den mystiske og tilbageholden Mabel, tilføjer noget godt til serien, overfor den flamboyante Oliver, og den sortseende og usikre Charles-Haden.

Også skuespillerne i de mindre biroller, som f.eks. Nathan Lane, Tina Fey og Amy Ryan er ultra-charmerende og virkelig gode.

Jeg er også vild med hele looket og stemningen i serien. Der er noget hyggeligt, og visuelt meget interessant over det. Det er gældende lige fra introsekvensen og igennem alle afsnittene. Her spiller musikken også en stor del i at skabe den samme stemning, igennem hele serien. Musikken er skabt af Siddhartha Khosla, som udover dette har lavet musik til serierne ‘This is us’ og ‘Love, Victor’.

Men billederne er også virkelig flotte, og de locations som er fundet passer perfekt til stemningen i serien. Her har vi en virkelig erfaren serie-mand bag kameraet. Serien er filmet af Chris Teague som også har filmet ‘Broad City’, ‘Russian Doll’, ‘GLOW’ og ‘Mrs. America’.

Der bliver i det hele taget leget virkeligt med det visuelle. Der er f.eks et afsnit hvor noget af handlingen foregår i Olivers hoved, når han forstiller sig personer på en scene til auditions, og et afsnit som er fuldstændigt uden talte replikker, da man ser det igennem en hørehæmmets synspunkt. Så alt kommunikation i det afsnit er via tegnesprog, mundaflæsning eller sms. Det er virkelig godt tænkt og fungerer overraskende godt.

Dialogen er også velskrevet og leveret eminent. I modsætning til et helt afsnit uden dialog, er andre af afsnittene båret af dialogen. Det er f.eks. et af afsnittene, som primært foregår i en biljagt, hvor man den største del af tiden, bare ser karaktererne sidde i biler og snakke. Det bliver heller aldrig kedeligt, tværtimod får jeg lyst til at vide mere om karaktererne, og får lyst til at høre mere på dem.

Jeg nyder også at se de tre karakterer forsøge at opklare sagen, mens de lever deres liv. Måske er det fordi karakterene er så gennemførte, så de siddehistorier der er til selve opklarings-historien, er historier som du investerer dig i. Man får simpelthen lyst til at følge mere med i hovedpersonernes liv. Igen er dette pga. den måde de bliver spillet på. De er spillet så charmerende, og er også så kikset og naive, på den gode måde, at de går lige i hjertet på mig.

‘Only Murders in the Building’ er en serie som er så underholdende, at jeg hver uge glæder mig til hvert afsnit, og hver gang et afsnit er færdigt ærgrer jeg mig over at det ikke er længere, så jeg kan bruge mere tid med karaktererne.

Der er allerede nu annonceret en sæson 2, og jeg glæder mig meget til at se udviklingen i ‘Only Murders in the Building’. Får vi svaret på mordsagen i denne sæson? Eller skal vi vente til næste? Og hvad kommer der ellers til at ske i løbet af serien med vores dejlige trio?

‘Only Murders in the Building’ kan ses på Disney +

Første sæson har 10 afsnit med en spilletid på ca 35 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=-V1rQdXXXyI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: