‘Forhøret II’: Wow, sikke en fortsættelse

Anmeldt af: Susanne Schatz

Hr. Boe fik ideen, har skrevet manuskriptet og instrueret serien – sådan set har han skabt det hele! Og han har skabt noget helt fantastisk! Allerede den første sæson var rigtig, rigtig god. Det var et anderledes koncept, som var spændende og intenst, hvor man fik lyst til at komme endnu mere ind i sagen.

I sæson 2 er der gået mindre end en måned siden Christinas begravelse og Christinas far Bjørns (Ulrich Thomsen) anholdelse. Susanne (Trine Dyrholm) – Christinas mor og Bjørns kone – er knust. Hun har mistet alt, men prøver alligevel at holde sin psykologiske klinik i gang. En ny klient (Olaf Johansson) vil stoppe med at ryge, dog bliver det snart tydeligt, at der er noget helt andet på spil! Under hypnose afdækkes nogle afsløringer, der tvinger Susanne til at handle – under alle omstændigheder skal han stoppes.

Igen foregår alt på et døgn via samtaler – men hvilke samtaler! Hr. Boe giver sine karaktere rigtig god tid til at vise alle slags følelser, at komme i dybden af den menneskelige sjæl. Der er ambivalens, angst, håb og kærlighed. Alt er med, og skuespillerne får i den grad chancen for at præstere på højeste niveau. Der er ikke sindssygt meget handling, der er heller ikke, for det meste, meget action, så den helt afgørende faktor er, at skuespillerne formår at fange seeren med deres intensitet. Og det lykkes.

Igen har Hr. Boe samlet en stjernerække af skuespillere, som fx Danica Curcic, Dar Salim, Ditte Hansen, Pernilla August og Søren Malling. Intet er som det synes at være, intet er entydigt, den, som synes at være en fjende viser sig at være en ven, og omvendt.

Efter den første sæson kunne jeg ikke rigtige forstille mig, hvordan en anden sæson kunne genoptage tråden, eller om der skulle ske noget helt andet – men uanset hvad, var forventningsglæden og spændingsniveauet højt. Og jeg blev ikke skuffet – tværtimod blev jeg grebet, og var nysgerrig, og med hvert afsnit var jeg paf, over at at der allerede var gået de ca. 22 minutter.

Trine Dyrholm, dennne gang som bærende hovedperson, gør det rigtig godt. Hun har en ægthed og et register af følelser, som virker meget autentiske og inddragende. Alle var virkelig gode og perfekt castet, men specielt Olaf Johansson og Danica Curcic efterlod dybt indtryk. Det bedste ord, som matcher dem, er ”intensitet”. De spiller ikke, de synes at være deres karakter!

Ja, nu er læseren vel ikke i tvivl om, at jeg er begejstret. Men, der er også et lille ”men”.

Jeg ved ikke, om det er realistisk, at alt det der kan ske på et døgn? Og jeg kunne godt tænke mig at få en lidt anden afslutning, som fører de forskellige tråde mere sammen. Men måske er der en tredje sæson planlagt? Det ville i hvert fald være rigtig rart.

Selve Ideen, æstetikken og skuespillerpræstationerne er på højest niveau – en helt klar anbefaling!

Du kan se ‘Forhøret II’ på Viaplay

Anden sæson har 8 afsnit med en spilletid på ca 22 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=RIxyVmnqFGk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: