´The Suicide Squad´: Nam-nam; Verdens bedste tømmermandsfilm, der viser at både `Deadpool´ og Marvel i virkeligheden var for tøsedrenge

Anmeldt af: Kasper Rasmussen

James Gunn får sat DC´s “off-kilter` superhelte i blodig førerposition, til én af de bedste DC film nogensinde.

`Suicide Squad´ blev i første omgang introduceret til filmfans i 2016, under David Ayers instruktion. Det var mildest talt en gang blandede bolsjer, hvor der dengang var bred enighed om at det bedste ved filmen var Harley Quinn karakteren, spillet af den uforlignende Margot Robbie. Hun fik derfor sin egen solofilm sidste år, `Birds of Prey´, og nu vender hun så tilbage til sine gamle kumpaner i `The Suicide Squad´, hvor også Viola Davis vender tilbage i rollen som Amanda Waller. Resten af det gamle hold er dog skarpt og intelligent skyllet ud med toiletvandet uden sæberester.

Lad det være sagt med det samme: hvis man ikke mener et IMAX lærred skal fyldes ud med afskudte ansigter, lorte jokes, en løbende haj i badebukser, helte med VILDT dybe moderkomplekser, full frontal nudity og en superskurk fra det ydre rum der ligner en søstjerne fra en billig 50´er science fiction film, er det IKKE her billetten skal indløses.

Hvis man omvendt mener at det LIGE er det der trænges til efter alt det corona-halløj, så læs endelig videre.

`Bloodsport´ (Idris Elba) holdes indespærret i fængslet Belle Reve, og skal hans 16-årige datter ikke ende op i det samme fængsel med samme skæbne, tvinges han af fængselsinspektøren Amanda Waller til ø-nationen Corto Maltese for at destruere og tilintetgøre Jotunheim, et nazist agtigt fængsel og laboratorium, der holder politiske fanger og udfører menneskelige eksperimenter. Storskurken ´Tænkeren´ arbejder her tæt sammen med den Corto Maltesiske regering som laboratoriets chefforsker, der fører tilsyn med det mystiske Project Starfish. Til at hjælpe sig med at inflatere de onde planer, får Bloodsport b.la. hjælp af Task Force X medlemmerne Harley Quinn, TDK, Rick Flag, Peacemaker, Ratcatcher 2, Polka-Dot Man og den talende haj Nananue aka. King Shark.

Efter at have leveret de to yderst succesfulde `Guardians of the Galaxy´ film for Marvel, blev James Gunn af forskellige årsager fyret umiddelbart inden påbegyndelsen af seriens tredie del. Dette fik naturligvis DC bosserne hos Warner Bros. til at headhunte den hjernekrøllede instruktør, med et løfte om selv at vælge hvilket projekt han vil lave. Valget gik så overaskende på den nu udsendte ‘Suicide Squad’-film, og resultatet får Quentin Tarantino til at ligne en kostskole dreng der netop skal til sin første Helmut Lotti koncert.

Forestil jer en 12-årig dreng, lad os kalde ham James Gunn, i en slikbutik. Fyld ham op med 10 liter Red Bull, fri adgang til de mest blodige og politisk ukorrekte film og McDonalds som chefkok. En dag senere giver du ham et kamera og 150 millioner dollars at solde for i skuespillere, kostumer, effekter og teknik. Hæld det hele i en blender og udsend skidtet i en IMAX biograf, bare sådan for at få alle farverne med. Resultat?: `The Suicide Squad´.

Det er faktisk den bedste måde jeg kan beskrive resultatet efter at være bombaderet med en lige højre af vold, blod, skæve jokes der falder rigtigt vanvidsskævt og nogle karakterer der alle kan tåle deres egen personlige t-shirt. Hjernemos for slackere, nørder, livsnydere og alt det imellem. ´The Suicide Squad´ er en KULT film der vil blive stående, og en merchendise forretning de næste 20 år.

Farvene er fantastiske, tegneserieforståelsen iminemt og karakterer der alle kan tale en solo film.

Idris Elba har én af karrierens bedste roller som den uheldige alenefar med de manglende talenter for børneopdragelse, men i stedet iført råhed, styrke og et arsenal af fantastiske skydevåben, klar til at blæse hjerner ud på socialrådgivere, hvis de altså turde at møde op. Margot Robbie er stadigvæk ét med sin rolle som Harley Quinn. Vi, ligesom hende, savner overhovedet ikke Jokeren i hendes selvskab. Modsat den forrige `Suicide Squad´ får hun her yderst kamp til stregen af faverige karakterer, der udover den blændende Elba, også bliver udfordet af en yderst veloplagt og godt castet John Cena som `Peacemaker´(eller var det `Pissmaker´?), og…. Sylvester Stallone som dum evigt sulten dræberhaj….. med BADEBUKSER!

Nej ALLE superheltene er vildt fede og fedt castet, så der kommer IKKE flere udpenslinger her! Det er sku for dumt!

Fedt soundtrack i øvrigt. Jeg har stadig ondt i fødderne.

Filmen er helt til rotterne på den fede måde, og måske verdens dårligste “date” film, og selv om tømmermænd måske er lidt trist, er `The Suicide Squad´ pt. den bedste kur.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: