Perfekte Sommerferie film!

Af: Lou von Brockdorff

Sommeren er over os, og i dag har vi ingen filmanmeldelser. Tilgengæld har vi nogle bud på oplagte sommerfilm, som du kan nyde, når du skal have en pause fra stranden og solen.

‘Vicky Christina Barcelona’ – 2008: Sol, Sommer, Spanien og en Sommerflirt. Indeholder alt en god Sommerfilm skal indeholde. Kan ses på Filmstriben og Viaplay, og lejes på Blockbuster.

‘Rear Window’ – 1954: Foregår under en hedebølge, hvor man nærmest kan fornemme den enorme sommerhede igennem skærmen. Kan lejes på Blockbuster.

‘Luca’ – 2021: Nyeste bud på en sommerfilm, som giver en lyst til at rejse til Italien med det samme. Og så kan den nydes af hele familien. Kan ses på Disney+.

‘Jaws’ – 1975: Den ultimative sommerfilm, som måske skræmmer dig væk fra stranden, og hjem foran tvet. Kan ses på Netflix, og lejes på Viaplay og Blockbuster.

‘Fars fede ferie’ – 1983: Den mest kiksede far, tager sin familie på en ferie, der får din værste ferie, til at virke som en drømmerejse. Kan lejes på Blockbuster.

‘Olsen Banden i Jylland’ – 1971: Hvis det skal være dansk, er dette et af de bedste bud på en sommerferie film. Dog går turen kun til Jylland, men det er jo også eksotisk for nogen. Kan lejes på Blockbuster.

‘Midsommar’ – 2019: Det bliver ikke meget mere eksotisk her, da turen går til Sverige. Tilgengæld bliver det knapt så hyggeligt. Kan ses på Netflix, og lejes på Blockbuster og Viaplay.

‘Wet Hot American Summer’ – 2001: En mere ukendt, og meget mere gakket sommerfilm, er ‘Wet Hot American Summer’. Er svær at finde, men serien, ‘Wet Hot American Summer: First day of Camp’ kan ses på Netflix.

Before-trilogien’ – 1995/2004/2013: ‘Before Sunrise’, ‘Before Sunset’ og ‘Before Midnight’, er stadig en af de mest undervurderede filmtrilogier, og fremragende rejsefilm. Kan lejes på Blockbuster.

‘Sommer i Tyrol’ – 1964: Endnu en dansk film på listen. Denne gang et af de helt store danske lystspil, med b.la. Ove Sprogøe og Dirch Passer. Kan ses på Dansk filmskat, og lejes på Blockbuster.

‘The Hangover 2’ – 2011: Hvis du vil en tur til Thailand, så gør det da i selskab med denne underholdende gruppe mænd. Kan ses på Netflix, og lejes på Blockbuster og Viaplay.

‘Call Me By Your Name’ – 2017: Endnu en gribende sommerromance i det sydlandske. Kan ses på Viaplay, og lejes på Blockbuster.

‘The Trip’collection – 2010/2014/2017/2020: Steve Coogan og Rob Brydon er det bedste selskab, at tage på en madrundrejse i Europa med. Samlingen består af ‘The Trip’, ‘The Trip to Italy’, ‘The Trip to Span’ og ‘The Trip to Greece’. Kan lejes på Blockbuster.

Midnight in Paris’ – 2011: Endnu en Woody Allen film. Denne gang tager han os både med en tur til Paris, og en tur tilbage i tiden. Kan ses på Tv2Play, Filmstriben og Viaplay. Kan også lejes på Blockbuster.

‘Far til Fire på Bornholm’ -1959: Den sidste danske film på listen, tager os med en tur til solskinsøen Bornholm. Kan ses på Tv2PLay og lejes på Blockbuster.

‘Falling Down’ – 1993: Endnu en hedebølge film. Denne gang dog i selskab med en intens, og psykopatisk Michael Douglas. Kan lejes på Blockbuster.

‘The Parent Trap’ – 1961: De fleste kender nok den fra 1996, med Lindsey Lohan. Men den originale fra 1961, er altså bare væsentligt bedre. Begge versioner kan ses på Disney+.

‘Independence day’ – 1996: Et af 90’ernes helt store actionbrag, som selvfølgelig foregår på USA uafhængigheds dag, den 4.juli. Kan ses på Disney+, og lejes på Viaplay og Blockbuster.

‘Grease’ – 1978: De fleste af os har vel hoppet rundt i sommervarmen og sunget med på ‘Summer Nights’, eller andre af de kendte sange. ‘Grease’ starter med en sommerromance, og slutter med en sommerfest. Kan ses på Viaplay og Hbo Nordic, og kan lejes på Blockbuster.

‘Some Like It Hot’ – 1959: Sidste film på listen, er en god gammel klassiker. Billy Wilder tager os med til det solrige Californien med Jack Lemmon, Tony Curtis og Marilyn Monroe. Kan lejes på Googleplay og på Rakuten.tv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: