‘Det Lille Bageri’: En fin, lille hyggefilm

Anmeldt af: Susanne Schatz

De grå sommerdage er oplagte film og kagedage. Så hvorfor ikke kombinere de to ting, og gå i biografen, for at se en hyggefilm med kager?

En mor dør, en veninde står lige pludselig alene med et projekt om at åbne et lille bageri; en datter bliver droppet af kæresten og smidt ud af deres lejlighed, hun forsøger at bo hos mormoren, som i årevis ikke har haft kontakt med sin datter og barnebarnet. Og i denne situation er det det mest oplagte at opfylde morens store drøm – alligevel at åbne Love Sarah, det lille bageri. Nej, tværtimod! Der mangler nemlig penge, der mangler en dygtig bager, der mangler næsten alt bortset fra et sted i Notting Hill! Men ambitionerne er høje, og de tre kvinders historier fletter sig sammen på en meget smuk måde.

Eliza Schroeders film er velskabt, jeg kunne lide den fra starten, en film med en klar sturktur og handling, uden alt for store bump på vejen, derfor en film som hverken gør ondt eller hvor man kommer dybere ind i karakterne. Man får et lille indblik i deres fælles sorg, lidt om deres historie og mulige konflikter, men alt kulminerer i en Happy End – trods alt.

Der er ikke noget galt i det, nogle gange er det bare dejligt at læne sig tilbage og blive taget med ind i et uskyldigt univers, hvor tingene lykkes, hvor man får en ide om, at forhold kan reetableres og generationerne åbner op for hinanden! Hvorfor ikke.

Ovenikøbet er ‘Det lille bageri’ – jeg fortrækker nu ‘Love Sarah’ – en fristende oplevelse for dem, som har en sød tand! Fantastiske kager og et utroligt hyggeligt og behageligt sted, hvor man får lyst til at tage hen og smage alle de ”kunstværker”.

Man bliver på en måde glad over ”at være med” i projektet!

Ift. skuespillerne efterlod Celia Imrie som Mimi (mormoren) det største indtryk – hendes indre konflikter, udfordringer med barnebarnet Clarissa osv. i kombinationen med en vis charme og koketteri var såvel morsomt som rørende!

Jeg kan faktisk ikke sige noget negativt om filmen, men den har heller ikke brændt sig fast! Man overlever vel uden at have set den, men det gør heller ikke noget at tage til biffen med en flok veninder for en lille hyggestund – alle trænger jo til lidt hygge, ikke også?!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: