‘Centervagt’: Ny dansk komedie er kedelig og virkelig ikke morsom!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Rasmus Heide, som b.la. står bag ‘Julefrokosten’, ‘Blå Mænd’ og ‘Alle for én’-serien, har igen kastet sig over at lave en komedie.

‘Centervagten’ følger den klassiske – i mine øjne – alt for gammeldagsagtige opskrift af en komedie, og virker næsten som en parodi på det. Filmen prøver at forene kærlighed, dramatik, sjove elementer og musik – ikke rigtig vellykket! Men det er ikke skuespillernes skyld, vil jeg sige. Hvad skal de gøre, hvis manuskriptet og instruktionen ikke byder på noget mere substantielt?

Historien forgår i et lille indkøbscenter, hvor alt er hyggeligt og der aldrig nogensinde sker noget. De 2 centervagter MC (J. Park) og Glen (R. Klan) elsker deres job, og slapper det meste af dagen af med hyggesnak med butiksejerne. I hvert fald indtil chefen Krans (K. Lehfeldt) kommer med udmeldingen om, at centret har alvorlige, økonomiske problemer og én af de 2 centervagter skal fyres.

Der er der ikke noget specielt avanceret i. Det er ikke noget man aldrig nogensinde har set før, men det er egentlig heller ikke filmens største problem! Selvom handlingen er ret forudseelig, kan det sagtens være en let og underholdene good feel-film, hvor man læner sig tilbage i biografstolen, griner undervejs og forlader biffen i godt humør. Og i en komedie er det jo egentlig også ok at overspille og at overdrive lidt, men.

Ja, hvad er mit ”men”?!? Altså, for mig var det slet ikke morsomt, jeg grinede eller i det mindste smilede ikke en eneste gang. Mærkelig nok for en komedie. De sjove elementer virkede absurde og næsten amatøragtige. Der var ingen overraskelser og filmens klimaks var heller ikke gribende el.lign.

‘Centervagt’ efterladt egentlig kun én følelse, nemlig at det er synd for Rune Klan og Josephine Park, at deres første hovedroller skal være i sådan en uinteressant film. De andre skuespiller er jo allerede ”veteraner”, så de kan godt bære en mindre god film på deres CV. Udover Klan og Park ses Kristen Lehfeldt, Martin Brygmann, Stephania Potalivo og Nicolaj Stokholm i supplerende biroller.

Måske kan filmen ses på en grå, regnfuld sommerdag, når ellers alle venner er på ferie!

Men det er skuespillernes skyld at filmen alligevel for 2 Chaplins.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: