‘Glacier’: kærlighed og isolation

Anmeldt af: Lene Brandt

Et karantæne hotel, hvor de velstillede bor og helt isoleret, kan et par timer hver dag, besøge bar og restaurant, mens pandemien raser udenfor og en metalisk stemme, der repeterer isolationsregler og udrykninger danner lydbilledet.

Vi er i Stokholm 2026, enhver berøring dræber, der er maske og afstandskrav. På hotellet møder vi den aldrende enlige læge, der er flygtet fra sit job og den yngre gifte pastor, der holder fast i sit kald og taler til sine folk via internettet.
Han overholder ikke sin køkkentid og de mødes. Hun flygter og skælder siden ud via walkie talkie. Der er kontakt. Og hvad sker der så, når man efter – for hende – 71 dage får kontakt til et andet menneske. Det eneste andet menneske, man hører fra ?


Manuskriptet er skrevet af Camilla Läckberg, som vi kender fra kriminal serien ‘Fjallbacka mordene’ og dette er en helt ny genre for hende. Et skift hun klarer over alt forventning. Det er en fascinerende film, der giver anledning til mange spørgsmål, vigtigste nok om livet har værdi, hvis vi alle skal leve i en celle. En celle skabt for de privilligerede, der kan betale og alligevel. Uden uforudsigelige oplevelser, uden natur og uden andre kontakter.

Den aldrende læge spilles overbevisende af Lena Endre. Vi kender hende nok mest som Erica Berger i ‘Millennium’-serien. Hun formidler på alle måder de stadier hun gennemlever fra roen, men også frustrationerne ved at leve i en verden alene til den angst, men også glæde ved at finde en anden. Forventningerne, sammenholdet, livsglæden.

Hun suppleres fint af Alexander Karim, der er kendt for tv serierne ‘Ægte mennesker’ fra STV og ‘Advokaten’ fra TV3. De formår sammen, at skildre to meget forskellige personer, to der aldrig ville finde hinanden uden pandemien, men her rækker hånden ud over forskellighederne, fordi de kan
og måske fordi, det er det eneste, de kan.

Jeg giver filmen 6 Chaplins fordi forfatteren og de to skuespillere overbevisende formår at vise hvad en pandemi kan betyde, ikke bare for to mennesker på et karantæne hotel, men for os alle. Den giver stof til eftertanke.

‘Glacier’ kan ses på Viaplay

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=8Qc7npW-IVE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: