‘Den som dræber – Fanget af mørket’: Den anden sæson overhaler suverænt forgængeren mht spænding og overraskelser

Anmeldt af: Susanne Schatz

Bortset fra kriminalpsykologen Louise Bergstein (Natalie Madueño) er intet, som det var i den første sæson – hverken holdet eller location. Og jeg vil næsten sige: ”Heldigvis!” Denne gang er den bosniske-svenske instruktør og forfatter Goran Kapetanovic blevet betroet med opgaven med at lave denne thriller-serie på 8 afsnit á ca. 45 minutter.

For 5 år siden skabte en fynsk seriemorder angst og frygt – og drabene på de unge mænd er stadigvæk ikke opklaret! Alice, som er moren til et af ofrene, er blevet alvorligt syg og ønsker sig, at gerningsmanden kan blive fundet før hun dør. Til at støtte politiets arbejde beder hun Louise Bergstein, som er Alices bedste venindes datter, om hjælp. Men lige pludselig sker der noget, som vækker mistanken om at seriemorderen måske er tilbage og planlægger at forsætte …

Jeg synes, at det er en interessant ide, at man fra starten af ved, hvem gerningsmanden er. Man følger politifolkenes arbejde og lærer dem at kende, mens man parallelt følger seriemorderens hverdag og udfordringer. Skurken bliver et kærligt og charmerende menneske, hvor det nemmeste fx er, at gøre ham til en særling, uden sociale kompetencer, usympatisk, mærkelig og.lign.

Stille og roligt flætter fortællingens tråde sig sammen, på samme måde som brikkerne i et puslespil langsomt former et billede. Kriminalbetjentene har deres faglige facade, men bag ved bor der også sårbarhed, skrøbelighed, længsel. De bliver også til mennesker.

Jeg er ret fascineret af faget ”profiling”, at ”dykke” ned i sjælens mørke, og at få afsløret brudstykker fra en fortid, så nuet giver svar på størrelser som ”hvorfor”, ”hvordan”, …(man er vel terapeut J ) Hjælper ”profilingsevner” i et private kærlighedsliv? Hvor meget kan man stole på intuitionen, når egne følelser er på spil? Hvad skjuler sig bag den kærlige far? Bag den gode, ambitiøse medarbejder og kammerat?

De fleste mennesker har en bagage, som bl.a. er fyldt med skuffelser, forliste situationer, smerter, svigt, sorg, angst, … – dog for det meste uden at udvikle sig til morder! Hvad skal der egentlig til før et psykisk system kolapser?

Måske giver serien ikke et dybt svar på de bolde, som jeg lige har kastet op i luften, men alligevel kommer man ind i karaktererne, får et indtryk af, hvem det er vi har at gøre med! Jeg blev i hvert fald nysgerrig på dem – i modsætning til den første sæson. Casterne har lavet et godt stykke arbejde med bl.a. at få Helle Fagralid, Solbjerg Højfeldt, Jens Andersen, Kasper Leisner, Rosalinde Mynster med på holdet. De fungerer rigtig godt, lige som handlingsbuen, historien i sig selv, overraskelsesmomenter, spændingen og ikke mindst interessante kameraindstillinger.

En thrillerserie lige efter min smag: Godt, solidt skandinavisk håndværk, som gav mig lyst til at se så mange afsnit som muligt på en gang, fordi jeg var nysgerrig på fortsættelsen. Heldigvis har Viaplay lagt alle afsnit op, så at jeg kunne ”bingeview” …

Du kan glæder dig til en rigtig god serieoplevelse og derfor 5 STJERNER.

‘Den som dræber – Fanget af mørket’ sæson 2 kan ses på Viaplay

2.sæson har 8 afsnit med en spilletid på ca 45 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=OHUypK-em7A

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: