‘Guru’: En livsmentor hos en livsmentor -ny DR 2 satire er imponerende sjov.

Anmeldt af: Martin Odgaard

 Simon Kvamm er en mand, der har været lidt omkring. Både på skærmen med komik og skuespil og i højtalerne med sang i forskellige former. De fleste kender ham nok bedst som frontpersonen og sangeren i bandet Nephew, eller som en af de mange figurer (nok mest Baune eller Pim) i “Rockerne” og derefter i “Drengene fra Angora” på DR 2.  Her, godt 13 år senere, er han tilbage på DR2 med satire miniserien “Guru”.

 I “Guru” følger vi Lifecoachen Andreas Mertz, der vender hjem til Silkeborg med store planer om at coache og re-brande byens og dens borgeres image. Men for at kunne dette, må man lige have styr på sig selv, (såvel som metoderne dertil), så derfor har Andreas da selv sin egen lifecoach og mentor. Altimens udgivelsen af hans bog “Gå selv -Silkeborgvejen” og hans jobs som foredragsholder skal gå op i en højere enhed, skal Andreas forsøge at få en form for succes med sit begrænsede sociale liv. Det medfører selvfølgelig en lang række uheld og andre humørfyldte begivenheder. 

Simon Kvamm gør mere end at spille hovedrollen som Andreas Mertz. Han har selv udtænkt “Guru”, ligesom han da selvfølgelig også lige leverer musikken hertil, sammen med sit seneste band “Hugorm”. Men det er ikke kun Kvamm det hele. Vi bliver nemlig også forkælet med et decideret konge cast. Serien hjælpes godt på vej af selveste Kirsten Lehfeldt som trofast følger og fan. Frederik Cililus – nok bedre kendt som Kirsten Birgit – spiller Andreas’ egen lifecoach Fenn. Brian Lykke medvirker som bedstevennen, sammen med komikerkometen Eva Jin – kendt fra ”Zulu Comedy Galla ’20”, som assistent, hjælper de alle Guruen gevaldigt på vej, som lidt ekstra komisk krydderi.

Undervejs er der disse absurde komiske optrin og egentlig realistiske satiriske scener, som let kan efterlade seeren med kæmpe latterkramper. Situationer så humoristiske, at jeg ikke kan mindes at have set lignede på dansk fjernsyn i årevis. Replikkerne og dialogerne er så skarpt komisk skrevet, at de på forhånd sidder lige i skabet.

 Desværre er det som nævnt kun en miniserie. Men når Kvamm trykker den af som Mertz på scenen, får man lyst til at se mere, og at det ikke skal slutte. Men det gør det jo desværre, som alt andet.

 Det er tydeligt, at Simon Kvamm er en erfaren og rutineret herre ud i underholdningens, satirens og komikkens kunst. Det er en underfundig kommentar til det med at rode med noget indre, såvel som når fortiden ramler ind i nutiden. 

  og hvad med fremtiden? Kan vi selv styre den? Hvad roder vi med i rygsækken..?

 Selv en livscoach kan få brug for coaching, og her oplever vi kontrasten mellem den udfarende Andreas og den undrende (i mindst ligeså høj grad som seeren) stille lyttende men dog modtagelige klient, når de noget utraditionelle råd som “Storytelling”, “Halo of Solitude” og vise ord uddeles af Fenn (Cilius). Det er rent guld, der gives her! – Top underholdning.

Ja tydeligt at se, at dette er den mest originale og latterfremkaldende satire på dansk tv i årevis. Og et smukt lille velproduceret postkort fra Silkeborg af Kvamm og co. Men pas på! Der er risiko for latterkramper, især i afsnit 3..!

 Sendes torsdage kl 20 på DR 2, men hele molevitten kan også streames på dr.tv.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: