Sean Young sviner ‘Blade Runner’ og Ridley Scott

Af: Lou von Brockdorff

Sean Young spillede Rachael, i den oprindelige ‘Blade Runner’ fra 1982. Men nu sviner hun selv sin optræden, i efterfølgeren ‘Blade Runner 2049’.

Selvom den desværre ikke blev nogen stor finansiel succes, så blev Denis Villeneuves ‘Blade Runner 2049’ godt anmeldt blandt verdens filmkritikere, og fik to Oscar-statuetter ovenpå premieren i 2017.

Her spillede Ryan Gosling hovedrollen, mens Harrison Ford spillede den ene hovedrolle, i den oprindelige film. Sean Young, spillede den anden hovedrolle, og Fords romantiske sidekick, i den oprindelige film.

I ‘Blade Runner 2049’, er Youngs karakter dog for længst død, men Rachael dukker dog op mod slutningen af filmen. Dog i en computergenereret udgave, og Young var altså ikke selv med under optagelserne.

Young er åbenbart selv meget utilfreds med dette valg, og har været ude og udtale: “Var det ikke bare noget lort? Og der var intet, jeg kunne gøre ved det. Det var meget tydeligt, at de vidste, at publikummet ville blive irriteret, hvis jeg ikke optrådte i filmen, men de ville ikke have, at jeg brokkede mig over det offentligt. Så de betalte mig nogle penge, fik mig til at underskrive en fortrolighedserklæring, og så optrådte jeg i 30 sekunder.”

På trods af hendes kritik fastslår hun dog, at hun i sidste ende tilgav Villeneuve og Co. for ikke at give hende en ordentlig rolle i ‘Blade Runner 2049’, idet de til gengæld hyrede hendes søn, Quinn, til at arbejde på filmens visuelle effekter.

Young stoppede dog ikke ved at kritisere filmen, men har også været ude og kritisere Ridley Scott, som instruerede den første film, og producerede ‘Blade Runner 2049. Om Ridley Scott, siger Young:

“Ridley ville gerne være kærester med mig. Han var meget ivrig efter at få mig med på en date, og jeg sagde aldrig ja. Så begyndte han at komme sammen med skuespilleren, der spillede Zhora, Joanna Cassidy, og det var en lettelse. Men så skulle vi lave den scene, og Ridley tænkte bare: ‘fuck dig’. Det var Ridleys knap så subtile måde at blive kvit med mig på.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: