Kan Robotter skide?

Af: Lou von Brockdorff

Lars Brygmann, vil i filmatiseringen af børnebogen ‘Robotten kan skide!’, undersøge dette emne nærmere.

Der er allerede lidt spoiler i bogens titel, da vi her må gå ud fra at Robotter kan skide. Men der er ihvertfald titlen på Morten Dürrs sci-fi børnebog fra 2018.

Bogen foregår I en nær fremtid hvor klimaproblemerne løst. Alt er lyst og grønt – og alle børn har tilmed deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter. 11-årige Alberte har til gengæld en virkelig forældet én af slagsen, Robbi, som mest af alt ligner en forvokset bamse. Og hun mobbes i skolen af samme grund.

Men hendes popularitet vender, da hun i fødselsdagsgave får den nyeste humanoid-model på markedet. Robotten hedder Konrad, og er den mest livagtige robot, der nogensinde er set. Han ligner faktisk 1:1 et menneskebarn. Efterhånden begynder Alberte at føle en ægte forbindelse til Konrad – men kan man overhovedet være venner med en robot?

Optagelserne til filmen er lige begyndt, hvor der udover Lars Brygmann, også er Lise Baastrup og Kristian Ibler på rollelisten. Alberte og Konrad bliver spillet af de to unger skuespillere Selma Iljazovski og Philip Elbech.

‘Ka’ robotter skide?’ instrueres af Frederik Meldal Nørgaard, der tidligere har instrueret ‘Villads fra Valby’, og er skrevet af Jacob Tingleff og Frederik Nørgaard.

Udover filmen, kommer der samtidig også et mobilspil som er skabt af Niila Games. Spillet og filmen tager udgangspunkt i samme univers og samme karakterer, men fungerer som uafhængige udvidelser af hinanden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: