CPH:DOX har offentliggjort årets program

Af: Lou von Brockdorff

CPH:DOX er Danmarks største filmfestival, som i år kommer til at foregå online.

CPH:DOX har i år 180 nye dokumentarfilm på programmet. Derudover byder programmet også på 40 live-samtaler, der kan opleves gennem hele festivalen, samt en femdages mediekonference, et interaktivt kunstprogram, samtaler med mere end 80 instruktører og meget mere.

Det er et imponerende program, og Tine Fischer, som er direktør for CPH:DOX, har været ude og udtale: “Vi har glædet os til at præsentere årets program. For selvom vi den seneste tid har måttet tackle mange udfordringer og benspænd affødt af corona, er vi nu klar til at vise en lang række fantastiske dokumentarfilm fra hele verden. Instruktørerne har ikke siddet stille i det forgangne år, og filmprogrammet er derfor uhyre aktuelt med film om børn i syriske flygtningelejre, coronakrisens udspring i Wuhan og bagsiden af den nye platformbaserede kapitalisme. Filmene kan opleves i vores hjemmebiograf fra d. 21. april, ledsaget af et massivt program med live-debatter og samtaler, som vi glæder os til at invitere publikum med til.”

Under festivalen bliver der også uddelt forskellige priser. Det er i forskellige kataforier, hvor filmene hver især bedømmes af en international jury. Du kan se katagorierne her:

● DOX:AWARD / festivalens hovedkonkurrence, hvis film udmærker sig ved deres kunstneriske kvalitet, kulturelle relevans og stærke personlige udtryk.

● NEW:VISION AWARD / for de grænsesøgende eksperimenter i feltet mellem dokumentarisme og kunst.

● F:ACT AWARD / dedikeret til film i feltet mellem dokumentarisme, dybdeborende journalistik og social aktivisme.

● NORDIC:DOX AWARD / for de bedste nye dokumentarfilm fra Norden.

● NEXT:WAVE AWARD / der hylder unge, fremadstormende filmskabere med modet til at tage chancer, og som vi ser frem til at følge.

Derudover uddeles i samarbejde med Politiken kritikerprisen POLITIKEN DANISH:DOX AWARD, hvortil 10 danske film fra det samlede program er nomineret.

Festivalen starter som sagt den 21.april, og slutter den 5.maj, hvorefter det dog er muligt at se enkelte film i biograferne, fra den 6. til den 12.maj. Eftersom festivalen er online, kommer alle film, og alt materialet ud på CPH:DOXS digitale streamingtjeneste.

Billetter til filmene på CPH:DOX’ streaming-platform blev sat til salg 1. april. Det vil også være muligt at købe et festivalpas til CPH:DOX, som giver adgang til alle film på festivalens digitale platform og samtidig giver eksklusiv adgang til enkelte film. Læs mere om årets festival på cphdox.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: