‘The One’: Det kunne være så godt, men er det ikke

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Britisk science fiction serie, leger med ideen om at finde sit perfekte match, bare ved hjælp af DNA.

Rebecca Webb er blevet verdenskendt, og millionær, ved at finde ud af, at man kan finde sit perfekte match ved hjælp af DNA. Altså den person, som du er 100% genetisk perfekt med. Forskere har nemlig fundet ud af, at du har et gen, som du kun deler med den du er perfekt med. Flere mennesker er selvfølgelig desperate efter at finde dette match. Men hvad gør du, hvis den person du genetisk matcher med, ikke er den du er sammen med? Og hvad sker der når forskellige, mere eller mindre skræmmende hemmeligheder dukker frem? Og var Rebecca egentligt ene om at udtænke denne matchmaking måde?

‘The One’ er baseret på John Marrs’ novelle fra 2016, af samme navn. Han har også selv været med til at skrive serien, sammen med Howard Overman, som også er bagmand bag serien. Overman har tidligere lavet BBC-serien ‘Misfits’.

Det er en sjov præmis, og en sjov ide, det med at finde den person, som man genetisk er skabt til at være sammen med. Og i denne tid, med så mange forskellige dating apps, og hvor folk hurtigt bliver valgt fra, er det også et sjovt take på hvordan man kan matche. Men desværre, skal serien også være en thriller og en spændingsserie, og der kommer, alt for mange plottråde, og for mange personer som man skal følge med i. Der er nogle af personerne, som man aldrig rigtigt får en føling med, eller engagerer sig i. Der er også nogle hændelser, som sker i et afsnit, og så går der for lang tid før der kommer en opfølgning. Desværre har man på det tidspunkt, bare glemt alt om, de tidligere givet informationer.

Det er selvfølgelig, fordi man skal se de forskellige personers oplevelser med deres match, men for mig bliver det for rodet, og for mange som man skal have styr på. Og da der pludselig også bliver noget mystik omkring Rebecca, står jeg lidt af.

Rebecca bliver i serien spillet af Hannah Ware, som ellers har spillet med i ‘Oldboy’, ‘Hitman: Agent 47’ og serien ‘Boss’. Hun er klart seriens lyspunkt, og spiller godt, den benhårde businesskvinde, som måske har nogle hemmeligheder. Derudover følger man som sagt andre par, og enlige, men det par, som fylder mest er spillet af Lois Chimimba og Eric Kofi-Abrefa. De leverer også begge ganske gode præstationer.

Visuelt har serien sine øjeblikke hvor den er ret flot, og prøver virkelig at få et scifi-feel. Meget af tiden, foregår dog i forskellige menneskers lejligheder, eller på små locations, hvor man ikke har valgt at lave, et fedt visuelt look.

Jeg var ret hooked på serien, da jeg læste om den. Jeg tænkte at det lød virkelig fedt, og var en sjov ide. Men den sjove ide, drukner simpelthen i en serie, som vil for mange andre ting, har for mange plots og med for mange karakterer, som man egentligt ikke rigtigt er interesseret i.

Der er en del potentiale i serien. Både i form af nogle af skuespilspræstationerne, præmisen og det visuelle look. Det føles bare mest som en virkelig god ide, som ikke er blevet overført til skærmen særlig godt.

‘The One’ kan ses på Netflix

Første sæson har 8 afsnit

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=yGgbNCkJqSM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: