‘The Irregulars’: Ny Netflix serie lever på sin stemning

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Netflix prøver med deres nye serie ‘The Irregulars’ at lave en spinoff til Sherlock-universet. Denne gang hvor vi ikke rigtigt følger Sherlock, men istedet en gruppe forældreløse fattige teenagere.

Vores serie foregår i London i 1800-tallet, hvor byen er plaget af mere, eller mindre, overnaturlige hændelser, hvor folk pludseligt forsvinder, eller dør på bemærkelsesværdige måder. Dr John Watson, som vi ellers kender bedst som Sherlock Holmes’ sidekick, hyrer derfor de fire forældreløse teenagere, Bea, Spike, Billy og Jessie, til at hjælpe med at opklare de mystiske sager. De fire får hurtigt selskab af prinsen Leopold, som passer bedre end i deres gruppe, end han gør på slottet. Men det overnaturlige kommer meget tæt på gruppen, da Jessie viser sig at have nogle specielle evner, og måske var der også noget underligt ved Bea og Jessies mor, som pludselig forsvandt.

Der er lavet utalige film og serier med Sherlock Holmes. Bogserien er skrevet af Arthur Canon Doyle, som skrev den første Holmes bog i 1887. Derefter kom de første Sherlock Holmes film i 1930’erne, hvor Arthur Wontner spillede Holmes. Mere kendt er filmene nok, hvor Basil Rathbone spillede Holmes, som kom i 1940’erne. Den første Holmes serie, kom så allerede i 1954, men fik dog kun en enkelt sæson. Derudover har skuespillere som Roger Moore, Christopher Plummer og Christopher Lee også spillet superdetektiven. I nyere tid, har vi fået Holmes i skikkelse af Robert Downey Jr. og Benedict Cumberbatch.

‘The Irregulars’ er skabt af Tom Bidwell, som har skrevet til forskellige serier, men ellers ikke har lavet noget, før denne serie. Han prøver med ‘The Irregulars’, at lave en Holmes-serie, hvor Sherlock Holmes egentligt ikke er rigtigt med. Det er lidt et mysterie igennem meget af serien, hvad der er blevet af Holmes, og det er tydeligt at John Watson, dækker over noget.

Istedet for Holmes, har vi så vores fem teenagere, hvor det er Bea som, ligesom er lederen, og hende der er gruppens klogeste. Det er fem forholdsvist ukendte skuespillere som spiller de fem unge. Bea bliver spillet af Thaddea Graham, Jessie af Darci Shaw, Billy af Jojo Macari, Spike af Mckell David og Leopold af Harrison Osterfield.

Jeg syntes det er lidt svært at bedømme om det er skuespillerne, eller rollerne, som gør at man ikke investerer sig i karaktererne, og syntes de er meget stereotypiske. Bea er den lidt stædige type, som er lidt for logisk tænkende og som aldrig nogensinde er glad. Jessie er plaget af sine mareridt og prøver at finde ud af hvad der sker omkring hende. Hun er klart den mest sympatiske person, og Shaw giver, i mine øjne også den bedste præstation. Spike er virkelig anonym, og bruger det meste af serien på at holde styr på Billy, som er en meget vred ung mand, der heller aldrig er glad. Leopold er egentligt meget charmerende, og vil af en eller anden grund, hellere løbe rundt på gaden, end han vil være prins. Udover Jessie, er han klart den mest interessante og sympatiske person, og giver også en ganske fin præstation.

Det er meget endimensionelle karaktere, som er med i denne serie, og på den måde, har skuespillerne heller ikke så meget at lege med. De får ikke lov til at komme så meget rundt i de forskellige følelser. Det er lidt synd, da man hermed ikke rigtigt får en følelse af, hvad de kan.

Et andet af mine store problemer med alle karakterene, er at jeg simpelthen aldrig helt forstår hvad der driver dem. Jeg forstår at de vil opklare de forskellige sager, men når det kommer til dynamikken, de fem imellem, eller kommer til nogle af de ting de gør, ud over at opklare sager, så mangler jeg lidt en forklaring, eller en motivation.

Der hvor ‘The Irregulars’ leverer, er helt klart på stemningen. Der er en meget mørk, og til tider deprimerende stemning i serien, som passer meget godt til det gamle London. Den visuelle side er også god, hvor man nærmest kan fornemme alt støvet og lugte byen.

Og så er der det overnaturlige lag. Det er da en meget sjov ide, men på den anden side virker det også lidt for påduttet. Serien kunne også fungere ganske fint, hvis det bare var normale drabssager og mysterier de skulle opklare. Men så vil man selvfølgelig ikke have den sidehistorie med mareridtene, og moderens mystiske forsvinden.

Desværre bliver sagerne, aldrig sådan rigtigt interessante. Det er ikke en serie, hvor jeg får lyst til at sidde og gætte med, eller bare må vide hvad der er sket. Jeg bliver heller ikke rigtigt overrasket på noget tidspunkt, og desværre har jeg mange af gangene, allerede halvvejs i afsnittet, regnet ud hvilken retning afsnittet vil tage.

Det overnaturlige i ‘The Irregulars’ kunne minde lidt, om nogle episoder fra serien ‘Supernatural’. Og hvis man kigger på stemningen i ‘The Irregulars’, kunne det også minde lidt, om tonen i den serie. Hvis man kan lide ‘Supernatural’, vil man sikkert, derfor godt kunne lide ‘The Irregulars’.

For mig blev ‘The Irregulars’ til sidst bare en serie som kunne køre i baggrunden, når jeg sad og lavede andre ting, og jeg manglede lidt baggrunds underholdning.

‘The Irregulars’ kan ses på Netflix

Første sæson har 8 afsnit med en spilletid på ca 60 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=lTE5MAGpflw

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: