‘Coming 2 America’ – Queen og dets nymoderne udtryk møder Zamundas ældgamle traditioner, hvor de kongelige end ikke tørrer deres egen røv.

Anmeldt af: Laura Vedersø

30 år efter ‘Coming to America’, er Eddie Murphy som Akeem endelig tilbage.

For 30 år siden forelskede vi os alle i ’Coming to America’, ført an af en storspillende Eddie Murphy i rollen som prins Akeem. Nu er den længeventede efterfølger endelig kommet, men var den 30 år værd at vente på? Det korte svar er ja, helt klart.

På denne rejse, bliver vi taget tilbage til Zamunda og den kongelige familie som står overfor nye udfordringer. Kongen, Akeems far, ligger på sit dødsleje og derfor er det nu Prins Akeem, det skal overtage tronen. Akeem og hans hustru Lisa ikke har dog fået nogle sønner, men i stedet kun 3 døtre, og derfor bliver der stillet spørgsmålstegn ved den næste arvtager og derved Zamundas fremtid. Semmi (Arsenio Hall) fortæller Akeem om en episode fra deres besøg i America for 30 år siden, og det viser sig at Akeem åbenbart har en uægte søn i Queens. Derfor går turen endnu en gang til Queens, hvor vi møder gamle kendinge og nye bekendtskaber i jagten på at redde Zamunda fra General Izzy og mulig krig.

I ’Coming 2 America’ mødes Zamundas traditioner med nytidens Queens og dette, ligesom i den første film, danner grundlag for en masse sjove omstændigheder. Blandt andet står de kongelige vaskere atter til rådighed, når LaVelles (Jermaine Fowler) og hans mors kønsdele skal vaskes.

John Landis står igen i spidsen for produktionen, han har dog denne gang allieret sig med Craig Brewer, måske mest kendt for ’Hustle and flow’ 2005. Filmen bærer i høj grad præg af John Landis visioner fra ’Coming to America’, og man bliver straks bragt tilbage i den rette stemning. Samtidig giver Craig Brewers nye visioner, filmen et lille twist, som tilføjer det rette match af nyt og gammelt.

Et af de aspekter der fungerer bedst i ‘Coming 2 America’ er, at det er de samme gamle kendinge på rollelisten, krydret med de nye karakterer. Dette giver efterfølgeren et troværdigt og genkendeligt udtryk, samtidig med at de nye karakterer tilføjer filmen nyt liv.

Eddie Murphy er endnu en gang storspillende i rollen som, men jeg vil også knytte nogle kommentarer til Jermaine Fowlers præstation, i rollen som Akeems uægte søn fra Amerika. Jermaine er tidligere kendt for sin rolle i serien ’Surperior Donuts’, men jeg tror godt jeg kan love at han står over for sit helt store gennembrud med rollen som LaVelle i ’Coming 2 America’.

LaVelles karakter gennemgår en stor udvikling i filmen, fra vi møder ham første gang i Queens og til han har fundet sin plads som prins af Zamunda. Alligevel mestrer Jermaine alle rollens facetter og giver en humoristisk og troværdig præstation. Generelt er filmen kendetegnet ved store skuespilspræstationer, hvor også Arsenio Hall endnu en gang udfylder rollen som den luksusvante tro tjener, til perfektion.

Kunne du lide den første ’Coming to America’, vil jeg våge og påstå at du vil elske ’Coming 2 America’, sjældent har jeg grint så meget.

Filmen derfor have 6 store Chaplins af mig, fordi den i den grad lever op til alle mine mange forventninger og jeg var underholdt fra start til slut.

‘Coming 2 America’ kan ses på Amazon Prime

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=acxUWBg_7CM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: