Filmstriben udvider sit indhold

Af: Lou von Brockdorff

Filmstriben er bibliotekernes streamingtjeneste, hvor du gratis kan se film. De har et stort udvalg af film, som du ikke kan finde andre steder.

Streamingtjenesten udvider nu sit udvalg med endnu flere danske kortfilm og dokumentarer. Den 2.marts blev det muligt at se hele 400 dokumentar- og kortfilm på Filmstriben.

Fælles for filmene er at de er produceret med støtte fra Filminstituttet i løbet af de seneste tolv år. Og derudover er det film, som der tidligere har været en begrænset adgang til.

Filminstituttet valgte derfor at gå sammen med DBC DIGITAL, for nu at stille filmene til rådighed på Filmstriben.

Samarbejdet sikrer også, at alle nye kortfilm og dokumentarfilm, der er støttet af Filminstituttet, løbende udkommer på Filmstriben.

Filminstituttets direktør, Claus Ladegaard, udtaler: “Vi ønsker at sikre, at alle danskere har mulighed for at se flere danske dokumentarfilm og kortfilm. Derfor har vi taget initiativet til at samarbejde med DBC DIGITAL om at formidle filmene via Filmstriben. Filmene udgør en væsentlig del af vores filmkultur og har en stor betydning for vores kulturelle identitet både for den enkelte og for den danske selvforståelse.”

På Filmstriben præsenteres filmene i temaer som ‘Sammen og hver for sig’, ‘Forfatterne har ordet’, ‘Når musikken spiller’, ‘Midt i en krigszone’ og ‘I livets efterår’. Derudover tager flere af filmene personlige temaer op, såsom i ‘Jeg hader ADHD’ og fiktionsfilmen ‘Uro’ med Alba August i hovedrollen, mens ‘Til døden os skiller’ er en af flere film om at blive ældre.

En hel del af filmene beskæftiger sig også med store, internationale udfordringer som terrorisme, krig, migration og miljøet, såsom i filmene ‘Krigerne fra Nord’, ‘En minister krydser sit spor’, ‘Et hjem i verden’ og ‘Pels’.

Det eneste du kræver for at benytte Filmstriben, er at have en lånerbruger hos bibliotekerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: