‘Love, Victor’: Følg med, imens endnu en teenagedreng finder ud af sin seksualitet

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I 2018 stiftede vi bekendtskab med Simon i filmen, ‘Love, Simon’. Den bliver nu efterfulgt af en serie på Disney Plus, hvor vi møder Victor, hans familie og hans venner.

Victor er en 17-årig teenagedreng, med latinorødder, som flytter fra Texas til Creekwood i USA. Her skal han, sammen med sin lillesøster Pilar, begynde på Creekwood Highschool. Men tingene er kompliceret for Victor, da han selv er ret sikker på at han er homoseksuel, men er endnu ikke sprunget ud for sine familie og venner, da det ikke var accepteret i Texas hvor han boede, og han ved ikke hvordan hans forældre vil tage det. Han bliver i Creekwood hurtigt venner med naboen Felix, og den meget populære pige Mia, bliver hurtigt interesseret i Victor. For at være populær, og for at prøve at se om han kan blive klogere på sin seksualitet, begynder Victor at date Mia, men samtidig får han også stærkere følelser for drengen Benji.

‘Love, Simon’ er inspireret af bogen ‘Simon vs. verdens forventninger’, fra 2015, og serien ‘Love, Victor’ kører herfra videre i samme spor. Simon fra bøgerne, er på en måde også med i serien, da Victor har læst de emails som Simon skrev i filmen, og selv begynder at skrive mails til Simon, om tankerne om hans seksualitet.

‘Love, Victor’ er også lavet af Elizabeth Berger og Isaac Aptaker, som var manuskriptforfattere på ‘Love, Simon’. Der er på den måde flere overlaps imellem serien og filmen. Både bogen og serien foregår også på den samme highschool og i den samme by.

‘Love, Victor’ er en serie til teenagepublikummet, ligesom filmen ‘Love, Simon’ også var, og ligesom bogen også er. Det er igen en ungdomsserie som foregår på et gymnasie, med rige, ultrasmukke amerikanske teenagere, som egentligt ikke har de store problemer i livet. Men alligevel kan der bliver gjort drama ud af meget små ting. Jeg syntes vi har set disse unge, virkeligt mange gange før, og det begynder efterhånden at blive lidt for klicheagtigt og lidt for forudsigeligt.

‘Love, Victor’ er også virkelig forudsigelig, og der er ikke mange overraskelser i løbet af serien. Serien er i det hele taget meget straight, og udspiller sig på samme måde som mange andre ungdomsfilm og unddomsserier. Det eneste rigtigt interessante her, er Victors tanker omkring sin seksualitet, og ideen om, hvordan han skal finde sig selv. Desværre var det stort set samme handling i ‘Love, Simon’, så heller ikke her er serien rigtig original.

Michael Cimino spiller Victor, og gør det egentligt udemærket. Han er akavet på den rigtige måde, og formår at vise noget dobbelthed i hans skuespil. Stortset er skuespillet egentligt ganske udemærket, og der er ikke rigtigt nogen, især ikke iblandt de unge skuespillere, som falder igennem, eller som er irriterende.

Dog er Victors latinamerikanske forældre, lidt for stereotypiske, og deres handlinger og den måde de er på bliver aldrig rigtigt interessante. Hans søster, Pilar, som bliver spillet af Isabella Ferreira, er også lige på grænsen til at overspille, og er på grænsen til at blive for stereotyp og for karikeret.

‘Love, Victor’ fungerer fint som simpel, lidt ligegyldig og forudsigelig ungdomsserie, men bliver aldrig rigtigt interessant eller rørende. Måske også fordi vi efterhånden har set disse serier før, og så en, nogenlunde samme historie i ‘Love, Simon’.

‘Love, Victor’ kan ses på Disney Plus

Første sæson får 10 afsnit med en spilletid på ca 30 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=uh-IaEaEdE0

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: