Kenneth Branagh skal spille Boris Johnson

Af: Lou von Brockdorff

Allerede i 2022, kommer der en miniserie om Englands Corona-reaktion. Og hovedrollen er fundet.

Storbritannien har netop rundet en tragisk milepæl: 100,000 briter har mistet livet efter at være blevet smittet med Covid-19.

Den siddende regering, inklusive premierministeren Boris Johnson, er blevet kritiseret en del for sin langsommelige reaktion ovenpå virussens indtog i England. Og nu vil Michael Winterbottom, lave en miniserie om den langsomme reaktion, og sikkert også om kritikken omkring den.

Michael Winterbottom har tidligere lavet politisk betændte dramaer om bl.a. Guantanamo-lejren, krig, overklassen, flygtningen og journalastik. Det er b.la. med filmene, ‘Vejen til Guantanamo’, ‘Welcome to Sarajevo’, ‘Greed’, ‘In This World’ og ‘A Mighty Heart’.

Det bliver Kenneth Branagh, som vi senest så i ‘Tenet’, som skal spille Johnson. Vi kender Branagh fra ‘Wallander’, ‘Mordet på Orientexpressen’, ‘Hamlet’ og meget meget mere.

Serien vil få fem afsnit, som Winterbottom har skrevet sammen med Kieron Quirke, der står bag de engelske komedieserier ‘Cuckoo’ og ‘Defending the Guilty’.

Winterbottom udtaler selv om projektet: “Pandemiens første bølge vil blive husket for evigt. Det var en tid, hvor hele landet gik i kamp mod en usynlig fjende. En tid, hvor folk for alvor blev mindet om, hvor vigtigt fællesskabet er. Vores serie vil sammenvikle talløse sande fortællinger – fra Boris Johnson til arbejderne på frontlinjen over hele landet – og skildre, hvordan videnskabsfolk, læger, hjemmeplejen og beslutningstagere forsøgte at beskytte os fra virussen.”

Optagelserne skulle begynde indenfor et par måneder, og vi kan forvente at se serien til næste år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: