Snyd ikke dig selv for disse oversete komedieserier i den kolde kedelige tid!

Af Martin Odgaard

Der kan godt være langt mellem grin, morskab og selskab i denne kolde, og for mange lidt kedelige tid. Så derfor har vi taget et dyk ned i de mange komedier der lige nu er tilgængelig på streaming. Især de lidt nyere og oversete komedieserier, så her kommer 5 skarpe anbefalinger til de kølige vinterdage derhjemme:

Superstore (Netflix)

En serie som af en eller anden grund var gået forbi undertegnet som en sjældent overset af genren, det nemlig en lille usleben komedie perle, i stil med The Office. Serien er da også skabt af The Office produceren Justin Spitzer. NBC’s “Superstore” Hvor vi følger en gruppe fasttømrede medarbejdere og deres dagligdag, på arbejde i et hypermarked (fuld af product placement) a la vores danske Bilka, bare i amerikansk forstand, naturligvis, her er de under ledelse af den evigt optimistiske og positive butikschef Glenn. Hovedpersonerne Jonah og Amy spilles af henholdsvis Ben Feldman og America Ferrera, de to har fra starten konstant god kemi. Og når serien først kommer igang går tiden i (godt)selskab med de skæve “likeable” karakterer og deres udfordringer i mega butikken faktisk hurtigt og med gode grin, men så det jo godt der er hele 5 sæsoner tilgængelig på Netflix herhjemme. (Jeg slugte selv de første 3 på 5 dage).

Fem sæson med afsnit af 20 minutters varighed.

Ramy (C More, Viaplay)

En lidt mere seriøs, rørende men stadig humørfyldt komedieserie er den anmelderroste “Ramy”, skabt af Komikeren Ramy Youssef, der også selv spiller hovedrollen som netop Ramy. Hvilket der også fortjent indbragte en Golden Globe. Ramy – som vi følger i sin dagligdags udfordringer og stunder med familie, kvinder og vennerne – nedbryder tiltrængt fordomme om livet som muslim, ung og søn af immigranter, i nutidens USA. Og det hele leveres med hjertevarm humor, skarp og spidsfindig hverdags komik, geniale karakterer der overrasker i opfindsomt skrevne afsnit og en smuk præcis fortælling om at voksne op religiøse og kulturelle rammer. Ikke så underligt den af flere blev hyldet som en af sidste års absolut bedste serier. Sæson to opfriskes i øvrigt af en forrygende Oscar-vinder i form af Mahershala Ali, som gæstestjerne i rollen som imam, der guider Ramy som en mentor.

Der er 2 sæsoner med afsnit af 30 minutters varighed.

Intelligence (C More)

En helt anden men også noget overset serie, er den skæve britiske spion komedie Intelligence. Her er comeback til selveste David Schwimmer, som vel nok alder kender og elsker (eller hader) fra rollen som Ross i “Venner”. Schwimmer spiller nemlig den fjogede ja endda lidt fedtmule-agtige NSA agent Jerry, der sendes til Storbritanniens regerings efterretningstjeneste. Her mødes de skæveste karakterer og personligheder med deres tilhørende adfærd, kommer til udtryk når de må samarbejde om opgaverne. Intelligence kan nok lidt forsigtigt beskrives som en lille udgave af “The Office” møder “Homeland” -selvfølgelig uden al action og drama.

En sæson med afsnit af 20 minutters varighed. Sæson to kommer senere i år.

Awkwafina Is Nora from Queens (YouSee)

En imponerende præstation i sidste års højt roste Oscar nominerede The Farewell, satte tyg streg under Awkwafina som multitalent, der ellers indtil da var mest kendt for musikken som rapper. Men nu hun også klar på tv. I “Awkwafina Is Nora from Queens”, spiller hun nemlig Nora der bor hjemme hos sin far (spillet af DB Wong) og bedstemor, selvom hun er oppe i tyverne og egentlig burde være ude for længst, har hun svært ved at finde sig tilrette med voksenlivet som fars (og især bedstemors) pige. Hun charmere med humør og smil sig til at man ikke kan andet en holde af hende og det humørfyldte selskab hun bringer os, med Nora, hvor hun bruger helt ansigtet til de mange grimasser der passer de absurde komiske situationer hun bringes i, eller retters sætter sig selv i.

En sæson indtil videre, men næste er på vej, og skulle gerne komme senere på året. Afsnit af 20 minutters varighed.

Mythic Quest: Ravens Banquet (Apple TV+)

Sidste titel på listen er Apple+ serien om nørder i spilindustrien skabt af halvdelen af herrerne bag skøre “Its always Sunny in Philadelphia”, hvorfor den også er stort set ligeså gakket og byder på god sort humor. Vi følger den selvophøjede og evigt optimistiske spilproducent Ian og hans team, i færdiggørelsen af deres nyeste store spiludgivelse “Mythic Quest: Ravens Banquet”, og alle de udfordringer og reaktioner der hører med og kommer i kølvandet herpå. Det er en forfriskende original og hidtil uset serie om den kyniske spilindustri, dem i den hårde branche bag, og ikke mindst nørderne! Alt sammen leveres det af et alsidigt og rutineret toptunet cast, som i øvrigt lige udnyttede pandemi nedlukningen til at lave den mest geniale hver-for-sig på zoom -special episode.

Første sæson plus special episoden er ude. 10 Afsnit af 30 minutters varighed.

Dermed de nyere. Læs med igen næste gang, hvor vi tager et kig på lidt ældre komedieserier, der stadig holder 100…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: