‘Back to the Future’: En af de mest klassiske klassiker fra mit perspektiv.

Anmeldt af: Helena Tindø

I 1985 så Robert Zemeckis chancen for at lave en film som stadig i dag kan ses af alle aldre og de finurlige karakterer der er med, er stadig lige så charmerende i dag.

Marty McFly er en ung knægt på 17 år, der i 1985 bliver sendt 30 år tilbage i tiden, efter hans ven den ”gale” videnskabsmand Doctor Brown har opfundet en tidsmaskine, i form af bilen Delorean. I 1955 støder Marty på sin far, der har en del ballade med skolens bølle Biff, men det er ikke kun bøller han har problemer med, piger er også svære at snakke med. Marty kommer ved en fejl til at ødelægge det øjeblik, hvor det var meningen hans mor og far skulle mødes, hvilket resultere i at hvis han ikke får sat sine forældre sammen igen, vil han og hans søskende ikke længere eksistere. Han finder den 30 år yngre Doctor Brown, sammen prøver de at få forældrene til at forelske sig og få Marty tilbage til sin egen tid. Gennem dette eventyr lære Marty en masse om sig selv og lære sine forældre bedre at kende, og formår endda at styrke dem som personer.

Det er ikke lang tid siden jeg så lidt af ”Back to the Future” da den kørte på Tv’et i mine forældres stue. Jeg blev mindet om alle de små ting der er med, som gør den så fantastisk fra Martys akavet forhold til sin mor og til hvordan han helt afslappet siger at de har 2 Tv’er (fordi det jo er mere normalt i 85) og morens familie ret forvirret over dette faktum, kun lige har fået deres første tv(som er ret stort i 55), som de skal se på, mens de spiser mad. For ikke at forglemme at Martys far er en ”peeping tom” og sådan fortsætter det gennem hele filmen.

Derudover er det selvfølgelig også Doc Brown (Christopher Lloyd) og Marty McFly (Micheal J. Fox) skønne kemi der vinder igennem hele filmen. For mig vil C. Lloyd og M.J Fox altid være Doc. Brown og Marty McFly, da de er så ikoniske roller, selv i dag er det de roller man bliver mindet om når man ser dem. Christoffer Lloyd er også kendt for sin rolle i sitcome serien ‘Taxi’, og Michael J. Fox fra serierne ‘Family Ties’ og ‘Spin City’.

Billedsiden af filmen, er selvfølgelig anderledes end 2020s Netflix kvalitet, men der er stadig fart over feltet og en masse fede scener af de 2 forskellige årtier. Det er ikke en kedelig film at se og det er også svært at blive træt af at se den igen og igen!

Det var ikke en nem start for Robert Zemeckis da han skød ‘Back to the Future’, han havde valgt en forkert hovedperson, men da han fik fat på Micheal J. Fox, der på det tidspunkt var kendt fra sitcomserien ‘Family Ties’, fik filmen den gode og eventyrlystne energi den stadig har i dag. Filmen er skrevet er Zemeckis og Bob Gale, lige som de efterfølgende ‘Back to the Future’-film er. Det skulle heller ikke være Zemeckis sidste klassiker, da jeg personligt også syntes at replikken ”Run forrest Run”, er en af mine yndlingsvendinger, der stammer fra filmen ‘Forrest Gump’.

Jeg syntes personligt det er en klassiker, fordi den er relevant lige så meget den gang som den er nu, så om de er første gang du ser den, eller du skal se den med dine børn, så er der i hvert fald kommet en lille reminder om det her!

Til sidst vil jeg også adde at der selvfølgelig ikke kan være en ‘Back to the Future’ uden de 2 andre og de kan alle ses på Viaplay. Men har man ikke Viaplay, og kun mulighed for at se den første som en smags prøve, så kan man se den på Netflix!

‘Back to the Future’ kan ses på Netflix og Viaplay

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=qvsgGtivCgs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: