‘How to with John Wilson’: fantastisk dokumentarserie som viser de finurlige sider af livet

Anmeldt af: India Johanne Nyrop-Larsen

Gennem seks afsnit guider newyorkeren John Wilson med sit kamera hvordan vi som mennesker f.eks. skal smalltalke, dele regningen og lave risotto. Han har fanget de finurlige episoder af livet, som man kan kun tro på da de er på film.

Hello New York! John Wilson, en filmfotograf for TV-shop og tidligere assistant til en privatdetektiv, har fanget med sit kamera alt det mærkværdige, utrolige og åndssvage som kan opleves i New Yorks gader. Gennem seks afsnit har han opdelt sine klips i forskellige temaer, i sine ‘How to’ segmenter. De seks afsnit omhandler smalltalk, stillads, hukommelse, dække sine møbler, at dele regningen og at lave den perfekte risotto. Hvert afsnit ender ikke med den konklusion vi som seere regnede med, og det gør kun serien endnu bedre.

Alle de klip Wilson har samlet er helt fænomenale, og sammensætningen er utrolig. Især montagen med alle de faser som et forhold gennemgår, er et som jeg har tænkt på flere gange. Det er dog mærkeligt at tænke på, at Wilson har stået og filmet forskellige par i deres op- og nedture på gaden af New York. Man føler man er inde i en intimsfære som man ikke burde være en del af, men da parret er i byens offentlige rum, så er den sfære brudt.

Det er Wilson som har skabt serien, og han beskriver selv serien som en vejledning hvor du ikke lærer meget. Hver gang han har set en ‘glitch in the Matrix’ har han taget sit kamera frem for at fange øjeblikket. Producer Nathan Fielder (Nathan for You, Who is America?) opdagede Wilson, og det er takket være ham at denne serie kom på streamingtjenesten HBO. Fielder havde set Wilsons tidligere film, og gav ham ret frie tøjler til sin dokumentarserie. Fielder beskriver serien som Planet Earth i New York, hvor du ser ting i byen som du ikke rigtig har oplevet før.

Serien fungerede fordi den var autentisk og relaterbar. Selv for en kvinde som bor i København, kunne man genkende tematikkerne og karaktererne i serien. Alting er dog altid lidt mere ekstremt i USA, men jeg er sikker på, at man kunne opdage nogle af de samme finurligheder herhjemme. Serien har gjort, at jeg oftere nu opdager de små underlige øjeblikke som man møder i byens rum. Jeg har flere gange set ting hvor jeg har tænkt “wow, det ville John Wilson elske”. Jeg kan ikke sætte fingeren på noget som ikke fungerede, da serien var som intet jeg havde set før. Den var nytænkende, ægte og præcis hvad vi har brug for under denne lockdown.

Seks afsnit var ikke nok, og jeg ærgrede mig over at jeg havde set afsnittene for hurtigt.

Så hvis man ligesom mig ser serien alt for hurtigt, så kan man se nogle af Wilsons tidligere kortfilm med samme ‘How to’-tema inde på hans hjemmeside: http://johnsmovies.com/ . You’re welcome!

Serien var helt fantastisk, og jeg har allerede genset alle afsnit. Hver gang jeg går forbi et stillads, tænker jeg på John Wilsons afsnit omhandlende stilladser. Hvordan vi har stilladser på vores egen krop og sind, og at eksempelvis bøjler er stillads for vores tænder. Jeg kan ikke understrege min begejstring for denne serie, og anbefaler alle at se den. Den er allerede nu blevet fornyet til en sæson 2, og jeg kan simpelthen ikke vente!

‘How to with John Wilson’ kan ses på Hbo Nordic

Første sæson har 6 afsnit med en spilletid på ca 30 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=w7aSybHRa6s

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: