Kan Mads Mikkelsen blive den første Oscarnomineret danske skuespiller?

Af: Lou von Brockdorff

Druk er ikke bare en publikumssucces, men er også en anmelder darling, og har allerede vundet flere internationale priser. Og filmen er også blevet udvalgt til den danske Oscar-kandidat.

Efter at Druk i december vandt 4 euræpæiskefilmawards, for bedste manus, bedste instruktør, bedste film og bedste mandlige hovedrolle, har der været utroligt meget Oscarbuzz omkring filmen.

Lige pt er ‘Druk’, nemlig storfavorit til at blive nomineret, og også til at vinde en Oscar, ved dette års Academy Award. Men det er ikke bare for bedste udenlandske film. Flere udenlandske medier peger på Mads Mikkelsen til at få en nominering for bedste mandlige hovedrolle, og en nominering til Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm, for bedste manuskript.

Iblandt de medier som har skrevet om filmens Oscar-chancer er b.la. bladet Variety som skriver: “Danmarks ‘Another Round’ synes at være frontrunneren og er formentlig den film med bedst chance for at bryde ud i andre kategorier, især Mads Mikkelsen og filmens manuskript.

En af grundende til at ‘Druk’ kan blive nomineret til flere priser, er at Oscar-akademiet har ændret sig, og det så vi b.la. ved sidste års ceremony, hvor den sydkoreanske film ‘Parasite’ blev aftenenes helt store vinder. Og vi så det også for et par år siden med filmen ‘Roma’, som også blev nomineret, og vandt i flere katagorier.

Hvis ‘Druk’ bliver normineret til flere priser, bliver det den første danske film til at blive nomineret til flere priser til Academy Awards.

Oscarnomineringerne bliver offentliggjort den 15.marts, og selve ceremonien bliver afholdt den 25.marts.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: