‘Bridgerton’: Var Jane Austin den oprindelige Gossip Girl i London 1813?

Anmeldt af: Helena Tindø

Hvis man er vild med Jane Austins tidlige feministiske træk og et romantiseret billede af 1813s højeste klasse, pakket ind i kærlighed og flotte kjoler, så er ‘Bridgerton’ serien noget for dig. Den nye Netflix serie om den karakteristiske familie Bridgerton er baseret på Julia Quinns bogserie.  

Serien starter, da nogle af Londons mest højtstående kvindelige debutanter skal præsenteres for den engelske dronning (spillet af Golda Rosheuvel). Man bliver hurtigt præsenteret for, Lady Whisteldown (Julia Andrews), der bruges både som fortæller og er en del af historien, som en anonym sladderspalte, hun ved alt om hvad der sker i de sociale lag hos Londons adelige klasse. Vi møder familien Bridgerton som består af 8 børn og deres mor, Violet, lady Bridgerton (Ruth Gemmell). Vi bliver også introduceret til familien Featheringstons, som har 3 døtre, Penelope (Nicola Coughlan), Prudence (Bessie Carter) og Philipa (Harriet Cains) og deres meget perfektionistisk mor (Polly Walker).

Serien handler primært om den ældste datter Daphne, der er debutant og skal finde et godt match hun kan gifte sig med. Det virker fra start som en opgave der skulle være nem, da dronningen beskriver hende som ”fejlfri”. Men forhåbningen om mange bejler, bliver ødelagt af den ældste bror (der er manden af huset, efter farens død) som ikke mener nogle er gode nok til hans søster.

Da Daphne er den førstefødte pige, er det vigtigt for familiens ry og hendes yngre søstre at hun finder et godt match. Hun laver en aftale med den flotte og eftertragtede Hertug Simon, som skal sørge for at hun bliver attraktiv for andre bejlere. Sideløbende er der kærlighedsaffære, et babydrama og nogle forvirrede unge mennesker der prøver at finde deres plads i samfundet. Vi ser også flere gange, de unge kvinder stille spørgsmål til hvorfor rollerne i samfundet er som de er og her kan man i dag stadig godt forstå den måde de tænker, da deres måde at kommunikere på er meget nutidig.    

Seriens billedside er flot, vi bliver præsenteret for det gamle London, med smukke kostumer og natur. Der er nogle få ting som er historisk korrekt, som bliver nævnt engang i mellem, men ellers får man en fornemmelse af et meget romantiseret 1900-tal. 

Man skal ikke se serien for at få et indblik i hvordan denne tid rigtigt var, men blive underholdt og falde for de meget karismatiske karakterer man finder ud af at holde mere og mere af i løbet af de 8 episoder.

Den skal have 4 Chaplin’s for at mikse nyt og gammelt og for de skønne personer der er med, men det havde været rart med noget mere konkret fakta.

‘Bridgerton’ har 8 afsnit med en spilletid på ca 60 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=gpv7ayf_tyE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: