År 2020’s Bedste Serier

Af: Lou von Brockdorff

Ligesom med film, laver vi også en liste med årets bedste serier. Her kommer årets 10 bedste serier. Det er igen i tilfældig rækkefølge.

His Dark Material sæson 2 – HBO

Som stor fan af de første to bøger om Lyra af Philip Pullman, så slugte jeg første sæson af ‘His Dark Materials’. Og Havde glædet mig voldsomt til anden sæson. Anden sæson er mindst ligeså god som den første, bare end del mere mørk, og samtidig visuelt ligeså flot.

The Queen’s GambitNetflix

Hvem havde troet at en tvserie ville gøre skak interessant og trendy? Ikke mig, men ‘The Queen’s Gambit’ er så veludført, og velspillet og velskrevet, at alt i serien, også skaksekvenserne, bliver sindsygt medrivende. Derudover leverer Ana Taylor Joy en af årets bedste skuespilspræstationer.

Never have I everNetflix

En teenage serie, som en af året bedste? Det er lige præcis hvad ‘Never have I ever’ er. Primært er det fordi, at Mindy Kaling i serien, formår at beskrive så mange følelser, så præcist, som de fleste af os sikkert har haft, og som mange unge sikkert også har den dag i dag.

The Hunting of Bly ManorNetflix

Efter den formidable ‘The Haunting of Hill House’, formåede Netflix at følge op med den, mindst ligeså gode ‘The Haunting of Bly Manor’. Det er de to bedste, og mest rørende, gyserserier at se lige nu.

Unorthodox – Netflix

I ‘Unorthodox’ støder vi ind i det jødiske samfund og vi møder pigen Esther. Skildringen af det jødiske samfund, og det liv som Esther ønsker, er fuldstændigt mesterligt.

Ulven Kommer – DR

‘Ulven Kommer’, er måske en af de mest velspillet danske tvserier som jeg har set, og en serie hvor man bliver nødt til at se næste afsnit. Dette er en dansk serie, når det er bedst. Serien bliver især også løftet af de fantastiske skuespillere.

Ratched – Netflix

Louise Fletcher udødeligjode sygeplejersken Ratched i ‘Gøgereden’, og i ‘Ratched’ tager Sarah Paulson rollen videre. Vi får hendes start at se, og vi prøver at forstå hvor hun kommer fra, og hvordan hun er blevet som hun er blevet. Klart en af de mørkeste, mest stemningsfulde og bedste serier fra Ryan Murphy.

The Mandalorian – Disney+

‘The Mandalorian’ har været længe ventet herhjemme, men ventetiden har været det hele værd. Serien er en af de visuelt flotteste serier lige nu, med et gigantisk scope, og samtidig er det bare ‘Star Wars’ når ‘Star Wars’ er allerbedst.

The Outsider – HBO

En af de mest stemningsfulde serier, som er kommet ud i år, må være ‘The Outsider’, baseret på en Stephen King bog. En mere stemningsfuld og medrivende thriller, er svær at finde. Og igen er skuespillet også helt sublimt her.

Hollywood – Netflix

Her er endnu en Ryan Murphy serie. Som stor fan af det gamle Hollywood er jeg lidt en sucker, for film og serier som handler om dette, og med ‘Hollywood’ laver Murphy en smuk serie, om hvordan Hollywood måske kunne have set ud i 1940erne og 1950erne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: