”Unfit: The Psychology of Donald Trump”: Det mest magtfulde land i verden, i hænderne på en malignant narcissist

Anmeldt af: Alice Haulund

Denne dokumentar, instrueret af den dygtige og velkendte Dan Partland, handler som titlen afslører om at USA’s præsident, Donald Trump er uegnet til hans erhverv.

Psyken af Trump har det overordnede fokus i denne film og er todelt i den forstand at man først bliver præsenteret for Trump, hans opvækst, og hans familie parallelt med forskellige psykologer og læger som præsenterer personlighedsforstyrrelsen malignant narcissisme og hvilke indikatorer der peger på at Trump har den, såsom løgne, paranoia, sadisme og manglende empati. I anden del gennemgås en håndfuld emner såsom historie, retorik, sociale medier, rasisme og Corona, her udtaler flere forskellige republikanere, tidligere ansatte og historikere sig om hvordan Trump opfører sig og forholder sig til disse emner og hvordan hans handlinger bekræfter hans mentale tilstand.

Dette gøres med en snært af humor og blandt andet små sjove klip i form af tegnefilms illustrationer og udklip af diverse tv-udsendelser, hvilket er tiltrængt i denne tragikomiske situation som dokumentaren har bygget sin præmis op omkring, netop at den nuværende amerikanske præsident har en mental sygdom og har smidt alle normer væk, som dette embede ellers har haft igennem tiden.

Man kunne godt frygte at gå ind til en film med tilsvining af den republikanske præsident fra en lang række demokrater men dette er heldigvis ikke tilfældet, tværtimod indeholder denne dokumentar interviews af forskellige læger, psykologer og republikanere som udtaler sig om Trump og hans mentale tilstand, på en konstruktiv og informativ måde.

Som nævnt bliver der gennem hele dokumentaren påvist begrundelser for at Trump lider af den mentale personlighedsforstyrrelse kaldet malignant narcissisme. Det understreges ligeledes at denne film ikke er politisk motiveret og blot er fremstillet til at informere folket og verden om Trumps tilstand og at han er uegnet til sit erhverv. På trods af dette er udgivelsen af denne film yderst velplaceret.

Som dansker kan man hurtigt undre sig over hvorfor det amerikanske folk har valgt Trump som deres præsident. Denne dokumentar formår at give flere troværdige begrundelser for netop hvordan og hvorfor denne, i manges øjne, utilregnelige mand er blevet valgt som USA’s 45. præsident, hvilket gør den interessant og spændende, ikke blot for politisk interesserede, men ligeledes for alle andre.

Filmens analyse er veludført og magter at besvare en masse spørgsmål mange har om Trump og hvorfor han agerer som han gør, hvilket kort fortalt er grunden til at denne relevante og vidtomfangende dokumentar får 5 Charlie Chaplins herfra.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: