‘The Undoing’: Nicole Kidman er god, men Hugh Grant er fuldstændig suveræn

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Susanne Bier har forsøgt sig med flere internationale filmproduktioner efter at ‘Hævnen’ vandt en Oscar, men i mine øjne er hendes bedste internationale produktioner tvserier, og nu har hun instrueret en ny til HBO Nordic.

Grace Fraser og Jonathan Fraser virker som et lykkeligt ægtepar der har alt. De er velhavende amerikanere, som bor i en dyr lejlighed i New York, de har en søn som går på en elite privatskole, og de er succesfulde i deres jobs, som psykiater og børnelæge. Men da den unge kunstner Elena Alves, som har en søn på skolen, bliver fundet myrdet efter en indsamlings fest for skolen, forsvinder Jonathan pludseligt, og Grace kan ikke få fat i ham. Samtidig begynder efterforskningen af mordet, og politiet er her meget interesseret i at finde frem til Jonathan Fraser.

Jeg vil ikke skrive mere om hvad der sker i serien, for det er en serie som lige så stille ruller sig ud, og i hvert afsnit kommer der nye tvists og man får nye detaljer.

‘The Undoing’ er baseret på bogen ‘You should have known’, skrevet af Jean Hanff Korelitz, der udkom i 2017. Korelitz har sammen med David E. Kelley også skrevet serien. David E. Kelley er en virkelig erfaren seriemand, som senest har haft succes med ‘Big Little Lies¨ og ‘Goliath’, men han gav os også ‘Ally’, og mange andre serier.

Han har dog ikke instrueret nogle af afsnittene. Istedet er det vores egen Susanne Bier som er instruktør på hele serien. Hun instruerede senest Netflixfilmen med Sandra Bullock ‘Bird box’, og serien ‘The Night Manager’. Men herhjemme er hun nok stadig mest kendt, for at have instrueret den Oscarvindende film ‘Hævnen’, ‘Brødre’ og ‘Den eneste ene’.

Hun har gjort et godt stykke arbejde med at instruere ‘The Undoing’. Serien er visuelt flot, og New York fremstår flot i serien, samtidig med at den næsten også bliver en karakter. noget der dog irriterer mig visuelt ved instruktionen, er at der i, intense situationer, virkelig mange gange, bliver lavet meget close up billeder er personernes øjne. Det er ok de første par gange, men efter det bliver gjort hele vejen igennem serien, syntes jeg lidt det mister sin virkning.

Skuespillet er også i top, men her er også skuespillere med som virkelig kan præstere. Nicole Kidman er som altid god. Dog sad jeg indimellem og tænkte at der var rigtigt meget Kidman over rollen, og at jeg har set hende give den præstation mange gange før. Der er også enkelte øjeblikke hvor det føltes lidt stift, men tænker også at det er sådan rollen skal være. Donald Sutherland spiller Kidmans far, og han er også altid god. Han kommer med noget autoritet til serien og giver en mangesiddet præstation, hvor man ikke kan lade være med at blive draget ind af hans spil. Også de mindre karakterer som f.eks. Noah Jupe, Edgar Ramirez, Matilda De Angelis og Ismael Cruz Cordova giver stærke præstationer.

Men den person, som i mine øjne, virkelig gør det fuldstændigt eminent i denne serie er Hugh Grant. Han er gået fra at være lidt af en flødebolle i sine yngre dage, til nu at være en ekstremt dygtig og interessant skuespiller, som virkelig har noget at byde på. Der er så mange lag i hans karakter, og han formår at tage publikum med på en skuespilsrejse igennem serien, som man kun kan blive imponeret over. Hans ansigt har også fået mere karakter, som passer godt til ham, og som passer til rollen. Jeg er dybt imponeret over hans præstation i denne serie.

Den eneste som skuespilsmæssigt stikker ud af Sofie Gråbøl. Hun giver desværre en præstation der bliver lidt for karikeret og lidt for stiv. Det er en skam, for det er jo virkelig flot, at hun har fået en rolle i denne serie. Men hun leverer desværre bare ikke på samme høje niveau som de andre.

Jeg var godt opslugt af ‘The Undoing’ og det er en serie hvor jeg så alle afsnittene i en omgang. Opbygningen i serien er fremragende, og den måde hvor vi løbende får mere information, og hvordan sympatien skifter hos seeren, når der kommer nye tvist, er virkelig godt lavet. Jeg havde dog ret hurtigt i hvert afsnit regnet ud hvilken retning at afsnittet vil tage, og havde også regnet mange af de forskellige tvist i serien ud.

Derudover så kommer ‘The Undoing’ heller ikke med noget nyt og banebrydene indenfor denne krimi genre. Der var kun ganske få gange hvor jeg blev oprigtigt overrasket. Det er lidt en skam, for noget af det fede ved denne slags serier, er jo når der sker noget fuldstændigt uforudset. Men selvom jeg ikke blev overrasket, og selvom jeg syntes man har set denne slags serier mange gange før, så er ‘The Undoing’, og især skuespillet, så veludført at det bestemt er en anbefalelse værd.

‘The Undoing’ kan ses på Hbo Nordic

Der kommer 6 afsnit med en spilletid på ca 55 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=QWoiNlLqLR8

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: