‘Diary of a future President’: Amerikansk ungdomsdrama

Anmeldt af: Lene Brandt

Da Eleana Canero-Reed er 12 år gammel begynder hun at skrive dagbog, og vi følger Elena, sammen med hendes familie, og skolekammerater i deres hverdag.

Elena har mange ting, der fylder og hun er lidt af en drama queen. Da hun glemmer at lave en skoleopgave bryder hun sammen, og vil skifte skole. Samtidig mister Elena sin bedste veninde, der på et lidt diskutabelt grundlag bliver ven med skolens førende pige. Dette tab fylder, men giver ikke anledning til episoder i stil med den glemte opgave. Hjemme har Elenas mor fundet en ny mand, som synes at kunne ordne alting – også de opgaver, der er Elenas. Hverdagens udfordringer fylder klart mere for Elena end for hendes bror Bobby. Han har store drømme for sit sidste skoleår, hvor han som kejtet teenager, nu endelig bliver en af de store, blot for at se sig overgået af en nytilflytter.

Hvis du er til en let børnefilm, hvor man bryder skrækslagen sammen, når man glemmer at aflevere en skoleopgave og veninde intriger fascinerer dig, så er dette serien for dig. Her er små problemer dramatiseret på amerikansk vis. Og du kan fint følge med selvom du kommer ud for at miste et eller to afsnit undervejs. Børnene er velklædte og rene, omgivelserne fra en typisk middelklasse familie.

Ideen om at vise en kvindes vej fra barndom til præsident finder jeg fascinerende, og jeg håber at serien viser større potentiale i de senere afsnit.

Gina Rodriguez og Tess Romero spiller Elena, som henholdsvis voksen og 12-årig. Begge har været med i andre produktioner, Gina Rodriguez er især kendt fra serien, ‘Jane The Virgin’. Jeg finder den tidlige Elena, samt hendes mor og dennes kæreste, lettere overdrevne i deres skuespil. Til gengæld er jeg faldet for skuespilleren Charlie Bushnell, der spiller Bobby, Elenas storebror. Han fungerer godt som i sin rolle og jeg tror vi kommer til at se mere til ham fremover.

‘Diary of a future President’ er en fin serie i amerikansk stil, enkel og let at gå til om end lidt for overgearet i forhold til danske forhold.

‘Diary of a future President’ kan ses på Disney Plus

Første sæson har 10 afsnit med en spilletid på 30 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=hz6stWWu6XI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: