‘The King of Staten Island’: Lun komedie

Anmeldt af: Lene Brandt

Pete Davidson, bedst kendt fra ‘Saturday night live’ har skrevet, og spiller hovedrollen i ‘The King of Staten Island’.

Scott er som 24 årig ikke mere voksen end en 7-årig. Han bor hjemme, har intet ansvar, er ikke bundet af hverken job eller skole, men hænger med vennerne og finder livet er godt. En verden der dog rystes, da hans mor tillader sig at få en kæreste. Alle gør deres for at være der for Scott, der mistede sin elskede far som 7-årig. Han drømmer om at få en tatovør restaurant og de fleste af hans venner har allerede lagt hud til
hans mere eller mindre heldige forsøg. Hans kæreste lever med, at ingen må vide han har noget kørende og moderen redder ham ud af uheldige episoder.

Filmen er delvis baseret på komikeren Pete Davidson, som også spiller hovedrollen. Han er overbevisende og medrivende. Pete formår at finde den hårfine balance således at selv når Scott er mest umulig kan man alligevel ikke lade være med at holde af ham. Det giver den ellers usandsynlig barnlige Scott et skær af sandsynlighed.

Filmen er instrueret af Judd Apatow, der blandt andet er kendt fra ‘Knocked up’, ‘Trainwreck’ og ’40 year old Virgin’. Det er ham, der opmuntrede Pete Davidson til at skrive sin historie sammen med Dave Sirius.

Da den sandfærdige historie manglede drama gav de moderen en kæreste hvorved filmen fik handling og mere liv. Det er ikke en komedie, hvor man slår sig på lårene af grin, men bortset fra et par episoder der tager let overhånd, er det en film, hvor humoren ligger lige under overfladen og bobler op på relevante tidspunkter.

Det er ikke en film jeg vil huske i årene, der kommer. Men det er solidt skuespil og filmen er underholdende, med en fin humor, der gør den til noget særligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: