‘After We Collided’: Efterfølgeren er en smule bedre end første film i franchisen

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

After’-franchisen er bygget på en bogserie screvet af Anne Todd, som skrev sine bøger baseret på One Direction fanfiktion. Det blev en kæmpe succes – og er nu, desværre, blevet en filmserie.

Hardin Scott og Tessa Young slog op i filmen ‘After’, efter et voldsomt passioneret forhold. De to kæmper nu med konsekvenserne af bruddet, og Hardin falder tilbage i nogle dårlige vaner. Samtidig lander Tessa sin drømmepraktikplads, hvor hun møder den unge smukke Trevor. Han er den slags dreng hun burde være med, men Tessa kan ikke glemme Hardin, og hun har stadig en enorm tiltrækning til ham. Og det er er svært at glemme den slags forhold og lægge disse følelser bag sig, især når Hardin indimellem dukker op samme steder som Tessa er.

I ‘After We Collided’ får Hero Fiennes Tiffin, som spiller Hardin, og Josephine Langford, som spille Tessa, selskab af Dylan Sprouse der her spiller Trevor. Han begyndte en meget tidlig skuespilkarriere, som Ross’s søn, Ben, i successerien ‘Venner’. I den seneste tid er det dog mest hans bror, Cole Sprouse som har gjort skuespilskarriere, mens der her er Dylans tilbagevenden til filmverden. Han tilføjer dog ikke meget godt til filmen. Hans karakter er dog både forfærdelig skrevet, og ikke særlig godt spillet. Han er stereotypen på en kontornørd, og Dylans leg med hans nørdbriller, gør ikke noget godt for karakteren.

Det er ikke fordi at Fiennes Tiffin og Langford spiller bedre i ‘After We Collided’ end de gjorde i ‘After’. Det er stadig meget ofte at jeg absolut ikke forstår karakterenes reaktioner eller valg, og de kan skifte voldsomt meget i temperament fra scene til scene. Der er stadig utrolig meget uforklaret omkring Hardin karakteren, og hans handlinger giver ikke mening for mig. De skift han tager er voldsomme, og ingen virkelig karakter vil nogensinde reagere sådan. Tessas mor, spillet af Selma Blair, er også et stort mysterium for mig. Jeg forstår på ingen måde hendes reaktionsmønster og karakters handlinger. Hun er også virkeligt overflødig i denne film, og er kun meget lidt med.

Der er kommet en ny instruktør på, nemlig Roger Kumble, som tidligere har instrueret afsnit af ‘Pretty Little Liars’, ‘Entourage’ og filmen ‘The Sweetest Thing’. Manus er skrevet af forfatteren på bogserien Anna Todd, som også skrev ‘After’, og her har hun skrevet filmen sammen med Mario Celaya. Jeg ved ikke om det er Kumbles fortjeneste, men ‘After We Collided’ lykkedes på en måde at være en smule både end den foregående film. Måske er det fordi der på en måde er mere handling her, eller fordi der er noget på spild, ihvertfald for Tessa.

Der er ikke meget possitiv at sige om den visuelle side. Det er klart at man her ikke regner med at målgruppen har særligt høje standarder i forhold til det visuelle eller det indholdsmæssige. Det ser ud, præcist som en dårlig Netflix produktion. Det er plastret til med dårlig underlægnings, popmusik, og ikke særligt pæne billeder.

Derudover indeholder filmen ekstremt mange erotiske scener imellem Hardin og Tessa, og ligesom i ’50 Shades of grey’, er der ingen af scenerne der faktisk er særlige erotiske. Istedet ender det med at irritere seeren og føles som fyld, især fordi det er dækket af endnu mere irriterende musik.

Der er aldrig kommet noget godt ud af film som er startet som fanfiktion. Hverken ‘Twillight’-filmene, ’50 shades of grey’-filmene eller ‘After’-filmene er, set fra et anmelder perspektiv, særligt vellykket. Desværre har alle disse film det tilfælles af de har tjent voldsomt mange penge, og gjort skuespillerene i filmene til stjerner. ‘After We Collided’ leder rigtigt meget op til en 3. film i filmserien, og som det ser ud nu, kommer vi desværre til at få endnu en film med Tessa og Hardin.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: