‘Jurrasic World – Camp Cretaceous’: Dinosaur-aktion for de mindre

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Vi fik den første ‘Jurrasic Park’-film i 1993, som fik 2 efterfølgere, i 1997 og i 2001. I 2015 kom reeboten så, ‘Jurassic World’ og nu kommer animations serien ‘Jurassic World: Camp Cretaceous’ på Netflix.

Drengen Darius er dinosaurnørd, og efter hans fars død er, hans største ønske at komme til Jurrasic World. Da han vinder et virtual reality dinosaur spil får han muligheden, sammen med 5 andre teenagere om at komme på camp i Jurassic World. Darius er lykkelig da han kommer afsted, men hurtigt bliver campen dog langt fra som han havde forestillet sig, og før de ved det befinder de 6 teenagere sig alene, og i livsfare blandt vilde dinosaurer.

Mange af dem som var børn i 1990’erne er vokset op med ‘Jurassic Park’, eller ihvertfald med den første film. Jeg er især en af dem som er vokset op med ‘Jurassic Park’ på film, som bog og som cd, hvor en oplæser læste bogen op, og det velkendte score spillede ind over. Derfor har ‘Jurassic Park’ været en stor del af min barndom, jeg var også en af dem som havde dinosaurer jeg legede med.

Jeg var derfor begejstret da jeg opdagede at Netflix nu havde lavet en animeret serie, så de mindre nu til dags også kan opdage universet. ‘Jurassic World: Camp Cretaceous’ er ikke til de mindste børn, da der nok er nogle ting der kan virke uhyggelige, eller ting de ikke forstår. Men det er til de lidt større børn.

Handlingen i ‘Jurassic World: Camp Cretaceous’ er ikke så spændende. De 6 teenagere som er med, er ret meget stereo typen på den slags teenagere de skal portrættere. Der er ikke rigtigt nogle af dem man rigtigt engagere sig i, da de udover at være ret stereotype, ikke rigtigt har nok personlighed og egentligt bliver ret kedelige. Der er ingen af personerne, som foretager handlinger man ikke havde forudset. Og dog – for der er steder hvor de træffer direkte dumme valg, som ikke giver nogen mening.

Hvis man kigger på det visuelle, så syntes jeg, at dinosaurene er dem som er animeret bedst. På nogle måder er de bare meget flottere, og mere detaljeret end menneskerne. Menneskene bevæger sig til tider virkelig stift, noget jeg syntes forstyrrer enormt meget. Det virker som om der er brugt mest tid på at gøre dinosaurener detaljeret, hvor menneskerne er blevet lavet lidt hurtigt.

Det er meget tydeligt at dette er lavet til mindre børn, da man aldrig som sådan ser blod og vold, og mange ting bliver overfortalt. Handlingen og personerne, som det meste af tiden er vildt forudsigelig, tror jeg også vil kede de lidt ældre børn. Tonen er i det hele taget bare meget barnlig, og jeg tror at ældre børn vil have mere dybde i karaktererne.

Der er dog alligevel en underholdningsværdi i serien, og jeg var indimellem fint underholdt – selvom jeg ikke er målgruppen. Jeg blev dog irriteret over de forskellige personernes handlinger, og til tider savnede jeg mere dinosaur action, men en del af mig nød alligevel at være tilbage i ‘Jurrasic’-universet. Serien udvikler sig også i sidste afsnit i en retning som kom højst overraskende, og som faktisk gjorde at jeg får lyst til at se sæson 2 en lille smule.

‘Jurassic World: Camp Creation’ Kan ses på Netflix

Første sæson har 8 afsnit med en spilletid på ca 25 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=TKJwbsx1BSc

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: