‘Away’: Hilary Swank i kedeligt familiedrama på vej til Mars

Anmeldt af India Nyrop-Larsen

Den amerikanske astronaut Emma Green skal være kaptajn på den første rejse til Mars nogensinde, det viser sig dog at være sværere end forventet at forlade familielivet derhjemme på jorden.

Den første internationale rumrejse til Mars skal sendes afsted, for at mennesket endelig kan sige at de har været på planeten. Der bliver sendt fem astronauter afsted som kommer fra hvert deres land, med hvert deres fagområde. Der er den amerikanske astronaut Emma Green (Hilary Swank), som er rejsens kaptajn. Derudover er der britiske Kwesi (Ato Essandoh), russiske Misha (Mark Ivanir), indiske Ram (Ray Panthaki) og kinesiske Lu (Vivian Wu). Gennem flashbacks ser vi hvordan deres liv på jorden var inden de tog afsted, imens vi følger deres op- og nedture i rumskibet på vej til Mars.

Da Emma Green er seriens hovedperson, så følger vi også hvordan hendes mand og teenagedatter har det tilbage på jorden. Rejsen frem og tilbage til Mars vil tage tre år, og der kan ske en masse på tre år, både i rummet og i en familie. Green føler sig langt væk fra sin familie, og begynder at tvivle om rejsen var det rigtige valg til at starte med.

Skaberen af serien er Andrew Hinderaker, som tidligere har skrevet for serier som ‘Penny Dreadful’ og ‘Pure Genius’. Hovedpersonen i serien er den to gange Oscar-vindende skuespiller Hilary Swank. En skuespiller som jeg har fulgt siden hun spillede Carly Reynolds i ‘Beverly Hills 90210’ i slut 90’erne. Swank er den typiske All American Girl, men er kendt for også at spille udfordrende roller som eksempelvis transkønnet i ‘Boys Don’t Cry’. Swank er ikke troværdig som kaptajn på et rumskib, da hun ofte bryder sammen af gråd og handler uovervejet og impulsivt. Egenskaber som man tænker ville være blevet testet til det ypperste, før man sender hende afsted ud i rummet som ansvarlig for den første mission til Mars.

Jeg elsker film og tv-serier som foregår i rummet, og jeg elsker familiedramaer. Så jeg var meget spændt på, at se hvordan dette ville udspille sig som en tv-serie. Traileren starter med Debussys ‘Clair de lune’ som baggrundsmusik til klip af Swank på jorden såvel som i rummet, og jeg tænkte dette var lige noget for mig.

Efterfølgende i traileren står der, at serien er skabt af de samme som lavede ‘Friday Night Lights’ og ‘Parenthood’, to familiedramaer som jeg slugte på ingen tid. Desværre blev jeg meget skuffet over ‘Away’, og dens mangler. De andre serier havde dybe, tankevækkende og personlige dilemmaer, hvor i ‘Away’ var problemerne forudsigelige og kedelige. Der var intet tidspunkt hvor man som seer var overrasket, eller serien tog en drejning.

‘Away’ var et typisk stereotypt amerikansk familiedrama, den eneste forskel var at moren var på vej til Mars i et rumskib. Karaktererne var flade, og man holdte ikke af en eneste én, hverken i rummet eller på jorden. Man vidste som seer hvordan serien ville ende fra første afsnit, så der var ingen spændingskurve som gjorde serien seværdig. En serie man hurtigt glemmer.

‘Away’ kan ses på Netflix

Første sæson har 10 afsnit

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=3f_REapPwio

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: