‘Project Power’: En actionfilm med superheltekræfter

Anmeldt af: Mathilde Bolt

Project Power’ er en ny Netflix original, som er skrevet af Mattson Tomlin. Der var tilsyneladende rift om at få lov til at købe manuskriptet af den ellers ukendte manuskriptforfatter, og siden har hans karrierer taget fart. Han arbejder lige nu på en endnu større film, nemlig DC’s ‘The Batman’.

Filmen begynder i New Orleans med et narkosalg, eller nærmere gratis uddeling, af en helt ny type stof, Power, der kan give brugeren 5 minutter som superhelt med sin helt egen særlige superkraft. Vi møder hurtigt Robin (Dominique Fishback), en ung teenagepige som dealer Power til indbyggerne i New Orleans, herunder en politibetjent ved navn Frank Shaver (Joseph Gordon-Levitt). Frank Shaver bruger Power i sit arbejde i kampen mod de kriminelle, der også bruger Power til at begå kriminalitet på et niveau, hvor almindelige politibetjente ikke længere kan følge med. Samtidig med at stofferne bliver solgt på gaden i New Orleans, er Art Reilly (Jamie Foxx), som også går under navnet The Major, også i byen, men ikke for at købe stoffer. Han er der for at lede efter sin datter, der er blevet kidnappet af folkene bag stoffet Power.

‘Project Power’ har to meget store navne på plakaten, nemlig Jamie Foxx, der spiller The Major og Joseph Gordon-Levitt, der spiller politibetjenten Frank Shaver. De to erfarne skuespillere skuffer bestemt heller ikke, og de spiller desuden ganske godt sammen som trio sammen med den unge Dominique Fishback, der spiller Robin. Dominique Fishback er en ung skuespillerinde, der indtil nu kun har spillet med i et par film såsom dramaet ‘Night comes on’, men hun er alligevel i stand til at spille skuespil på et niveau, så hun virker naturlig i samspillet med de to erfarne mænd Jamie Foxx og Joseph Gordon-Levitt.

Project Power er en actionfilm, med alt hvad der tilhører af slagsmål, skyderier og eksplosioner og de er flot iscenesat. Netflix er tydeligvis gået efter at lave en storfilm, som ville komme på top-10 over mest sete film på tjenesten, hvilket de er lykkedes rigtigt godt med, for den lige nu ligger nr. 1 på meste-sete-listen i hele verden.

‘Project Power’ er flot lavet og det er gode skuespiller, men plottet er set mange gange før og derfor lidt slidt. Hovedplottet i filmen er en desperat far, der leder efter sin datter og vil bruge alle midler til at få hende tilbage, hvilket minder umiskendeligt meget om en film som Taken med Liam Neeson i hovedrollen.  

Jeg kan rigtig godt lide actionfilm og ‘Project Power’ er en anstændig actionfilm, men den genbruger et gammelt plot, og tilføjer som det eneste nye de her Power-piller, der giver superkræfter. Det er i min optik lidt en doven tilgang til at lave film og altså på trods af en flot udførsel giver det ikke filmen andet end en middelkarakter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: