‘The Luminaries’ en moderne western med mange ting kørende for sig

Anmeldt af: Mathilde Bolt

‘The Luminaries’ er oprindeligt en BBC serie, men er nu landet på HBO Nordic hvor alle afsnit af serien ligger.

‘The Luminaries’ er en miniserie baseret på Eleanor Cattons novelle fra 2013 af samme navn. Dramaserien er på 6 afsnit, og er instrueret af Claire McCarthy, som også har instrueret filmen ‘Ophelia’, der ligeledes er baseret på en novelle.

‘The Luminaries’ foregår i New Zealand under guldfeberen i 1860’erne, og vi følger hovedrollen frøken Anna Wetherell (Eve Hewson), der kommer hele vejen fra London til New Zealand for at søge lykken som guldgraver. Allerede på båden møder hun en flot, høj fremmede mand ved navn, Emery Stains (Himesh Patel), og det ser ud til, at alt nok skal gå Annas vej, lige indtil hun, kort efter ankomsten, er så uheldig at rende ind i den berygtede Lydia Wells (Eva Green).

Serien begynder dog slet ikke ved historiens begyndelse, men nærmere 9 måneder efter at båden ankom til New Zealand. Vi kender derfor hendes skæbne, inden vi kender hende og hendes historie.

‘The Luminaries’ er enormt smukt udført, med vidunderlige scener indendørs som udendørs samt skønne kostumer. Alt i alt skriger den kvalitet. Serien bruger flere forskellige virkemidler med varierende succes, hvoraf den mørke lyssætning kombineret med slowmotion er veludført og tilføjer ekstra drama. The Luminaries springer meget frem og tilbage i tiden, hvilket kan være en fantastisk måde at fortælle en historie på, men her gør det desværre historien lidt svær at følge og dermed en smule langtrukken.

Hovedrollen spilles af Eve Henson, der også kendes fra sin rolle som Marian i ‘Robin Hood’, og samtidig er aktuel i dramafilmen ‘Tesla’ fra 2020. Eve Henson gør det fænomenalt i ‘The Luminaries’, og fortjener virkelig ros. Hendes medskuespillerinde, Eva Green, der i serien spiller Lydia Wells, er særligt kendt for hendes rolle som Vanessa Ives i ‘Penny Dreadful’, hvor hun også spiller en lidt særpræget kvinde, hvilket hun er virkelig dygtig til.

‘The Luminaries’ er en visuel flot serie, med mange ting kørende for sig, men samtidig udfolder historien sig for langsomt, og man mangler for mange puslespilsbrikker i starten til helt at kunne følge med.

Serien er en moderne western og hvis man elsker westerns, New Zealand og historier om guldfeber, så er den sikkert udmærket at se. Hvis man dog, ligesom mig, ikke er særligt vild med hverken langsomme handlinger eller westerns, så skal man nok finde noget andet at se.

‘The Luminaries’ kan ses på HBO Nordic

Serien har 6 afsnit med en spilletid på ca 60 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=uH_Zg34rqCk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: