‘Peninsula’: De hurtigtløbende Zombier er tilbage

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Sydkorea har verdens tredje største filmindustri, lige efter Hollywood og Bollywood, og har mange interessante manuskriptforfattere og instruktører. Især er Yeon Sang-go en af de instruktører, som med sine Zombiefilm har gjort sig til en interessant instruktør at følge.

Der er gået 4 år siden det udbrud som forvandlede den Sydkoreanske halvø til en ødemark plaget af horder af Zombier. Men alligevel lever der stadig mennesker som kæmper for deres overlevelse i fuldstændig isolation fra omverden, da andre lande har nægtet at tage imod flygtninge eller at hjælpe på øen. Soldaten Jung-seok er en af de heldige som er undsluppet, sammen med sin svoger og de lever nu en håbløs tilværelse i Hong Kong. Da de får et tilbud om at tjene et par millioner hver ved at tage tilbage til Sydkorea, for at hente en varevogn stopfyldt med millioner, tager de imod jobbet. Det dog ikke helt så nemt som Jung-seok tror, da de må kæmpe både mod zombier, men også nogle tilbageværende mennesker, som har dannet militsen Unit 631, der ikke vil lade dem forlade øen med pengene. På øen møder Jung-Seok også Min-jung og hendes børn, hvor han her finder et midlertidigt fristed og sammen med dem begynder at planlægge en flugtaktion væk.

‘Train to Busan’ blev et kæmpe hit. Og med rette – det er en fuldstændigt fremragende Zombiefilm. På mange måder gav den et ekstra tiltrængt nyt pust til Zombiegenren, hvor filmen også var brutal, rørende og nådesløs. Den var også vanvittigt flot i sine effekter, musik og billeder.

Instriktøren Yeon Sang-go lavede den som anden film i sin Zombie-trilogi der startede med ‘Seoul Station’, som jeg desværre ikke har set. Hvor, især ‘Train to Busan’ handlede mere om starten af en apocalypse, så går ‘Peninsula’ mere ned i hvad der sker med mennesker som lever under en Zombieapocalypse i mange år. Og i denne film er det ikke kun Zombierne der er de farlige, men menneskene er også blevet til vilde dyr som har mistet af deres menneskelige facetter.

Det er dog også vist i andre film og serier. I serien ’The Walking dead’ ser vi også hvordan livet i sådan en verden ødelægger menneskene og efterlader dem tilbage som følelsesmæssige skaller der kun tænker på sin egen overlevelse og ikke har noget medmenneskelighed tilbage.

For mig vil jeg dog egentligt gerne have haft lidt mere Zombieaction i ’Peninsula’. Bevares der er da meget, men der er også rigtigt meget med det menneskelige drama, især syntes jeg der er lidt for meget fra Unit 631s base, hvor der er enkelte der virkeligt overspiller. Der er personer som man følger i disse scener som jeg egentligt ikke syntes er særligt interessante. Og der er enkelte tidspunkter hvor jeg syntes der går for meget snak i den.

Dog er det ret fedt, at når man ser Zombierne så er det ikke langsomme og klodsede Zombier, som man mange gange ser i andre serier og film. Men her er de derimod sindsygt hurtige og adrætte som gør dem ekstra vilde og farlige. Og scenerne med de mange Zombier er klart også højdepunkterne i filmen.

Filmen starter sindsygt fedt ud på en båd og jeg troede et øjeblik at filmen ville udspille hele sin handling om bor på denne båd, ligesom ’Train to Busan’ stort set kun foregår på et tog. Efter at have set filmen vil jeg egentligt have syntes det var federe hvis Sang-go lod handlingen foregå på båden, da jeg her tror man kunne få mere Zombieaction og mere interessant strategisk snak. Et par gange i løbet af de første scener blev jeg også oprigtigt rørt – noget som jeg ikke blev så meget i løbet af resten af filmen.

Gang Dong-won som spiller Jung-seok er virkelig god og er en interessant karakter at følge. Han spiller også meget nedtonet, som er rigtigt fint, især når der er andre som overspiller. Også Lee Re, Lee Ye-won og Lee Jung-hyun som spiller Ming-jung og hendes to døtre giver imponerende præstation. De fire skuespillere er klart med til at løfte filmen op.

Billederne er meget flotte og stemningsfulde og mange af scenerne, især kampscenerne mod Zombierne, eller de mange vilde bil-action scener er flot komponeret og filmet. Musikken og lyddesignet er også med til at skabe en skræmmende og trøsteløs verden. Der er dog nogle gange hvor et par af billederne ligner lidt for meget noget som er kørt igennem en computer. Det er især ved nogle af de større billeder at der er noget ved billederne som ser en smule kunstigt ud.

Man kan også mærke at især ’Train to Busan’ var en kæmpe succes, og at man med denne film prøver at gøre det mere internationalt. Det gør man b.la. ved at have amerikanere med og placere noget af handlingen i Hong Kong hvor der bliver snakket engelsk. Jeg syntes det forstyrrede lidt for meget og det kom aldrig til at føles naturligt.

Men selvom ’Peninsula’ ikke kommer op på ’Train to Busan’s niveau, så er der rigtigt mange gode ting i, og hvis man kan lide Zombiefilm så er ’Peninsula’ en af de bedre af slagsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: