‘Wild Rose’: Man kommer til at elske country-musik – simpelthen

Anmeldt af: Susanne Schatz

Den nye stjerne på filmhimlen, Jessie Buckley (bl.a. kendt fra ”Krig og fred” [2016] og fra ”The last Post” [2017]), havde ikke lyttet til country-musik før hun begyndte at arbejde med ‘Wild Rose’! Sikke et eventyr at kaste sig over sådan en rolle, hvor alt drejer sig om den slags musik.

Nogle vil kalde musikken lidt kitschet, pinligt eller andre mindre pæne ting, men alligevel kan man ikke undgå at benet begynder at vippe med i takten – helt skjult under jakken.

Det er det country kan, om man kan lide det eller ej! Og det er det, filmen viser – plus andre ting.

Allerede som teenager optrådte Rose-Lynn som sangerinde – country-musik og drømmen om Nashville var og er hendes drivkraft, musikken er næsten det eneste som giver hendes liv mening. Så er det selvfølgelig lidt uheldigt, at hun som 18-årig allerede er mor til 2 børn og senere røg ind i fængslet i 1 år. Hun bor Glasgow – en by fyldt med musik, men det er ikke Nashville, hvor country-musikken har sine oprindelige rødder og sin faste ”bopæl” – stadigvæk. Efter løsladelsen prøver hun at få styr på hendes liv, eller rettere sagt måske for første gang: Et job som rengøringskone, en lejlighed sammen med børnene og hjælpen fra hendes mor. Dog kan hun ikke rigtigt få det hele til at hænge sammen. Men lige pludselig kommer der et tilbud og chancen for at opfylde sin livsdrøm.

Fanget i et liv, som ikke føles rigtigt: ung mor til to børn; ønsket om at bryde ud, at gøre det eneste man er god til – dette dilemma behandler filmen intenst og rørende. Alle de emner kender de fleste selv, bare i andre forklædninger.

Er det egoistisk at ville noget større? Selvfølgelig skal man aldrig nogensinde svigte børnene, love noget, man ikke kan holde, men hvad hvis en enestående chance dukker op?!

Jessie Buckley gør det glimrende. Hun brænder for musikken, har sågar en tatovering på armen, som viser, hvad countrymusik betyder og er for hende: ”3 akkorder og sandheden”

På scenen er hun simpelthen en orkan med en afsindig god stemme, som rammer ens nervesystem og følelser! Jeg fik virkelig en fornemmelse om at hun er født til at være countrysangerinde.

Instruktøren Tom Harper har lavet en interessant film om et lidt specielt emne og har truffet et perfekt valg ift. skuespillerne – personinstruktionen er virkelig god og fyldt med små detaljer, undervejs suppleret med kun få ord, og viser hvad det egentlig drejer sig om, hvor konflikten ligger.

Filmens klimax og fortælling er samlet i en 3 minutter sang – den indeholder det hele! Har du lyst til at blive underholdt, fanget og smittet af den medrivende musik? Så skynd dig at se filmen og tag´ nogle venner med – den gør en glad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: